Τι άγχος κάνει στο σώμα σας, σύμφωνα με έναν προπονητή επιδόσεων

Anonim

Η αντίδραση πτήσης ή αγώνα είναι μια αυτόματη αντίδραση στρες που πρέπει να διευκολύνει την επιβίωση των ανθρώπων.

Στην αρχαιότητα, οι πρόγονοί μας απαιτούσαν αυτή την απάντηση σε περίπτωση που βρέθηκαν να κυνηγηθούν από ένα λιοντάρι ή μια τίγρη.

Στη σημερινή κοινωνία, δεν χρειάζεται πλέον να τρέχουμε από τίγρεις στη φύση, αλλά φυσιολογικά η ίδια αντίδραση στρες μπορεί να προκληθεί από καθημερινές καταστάσεις, όπως η μεγάλη διάρκεια εργασίας, η τήρηση προθεσμιών, οι επιθεωρήσεις επιδόσεων, η εκπαίδευση, η κατανάλωση τροφής ή ακόμη και η οδική οργή.

Τι πραγματικά συμβαίνει όταν τονίζουμε

Όταν τονίζουμε τα επινεφρίδια μας εκκρίνουν κορτιζόλη.

Ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις αυτό είναι μια αναγκαιότητα, η παραγωγή κορτιζόλης για παρατεταμένες χρονικές περιόδους μπορεί να είναι επιζήμια για την υγεία και την ευημερία ενός ατόμου και μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του σωματικού βάρους ή στην αδυναμία απώλειας βάρους, πρόωρη γήρανση και κακή ανοσολογική λειτουργία.

Τα καλά νέα, υπάρχουν ορισμένες στρατηγικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να μειώσετε ή να διατηρήσετε χαμηλά τα επίπεδα κορτιζόλης σας.

Θρέψτε το σώμα σας με μια ισορροπημένη διατροφή

Τι σημαίνει μια ισορροπημένη διατροφή; Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λαχανικά, άπαχες πρωτεΐνες, κόκκους βραδείας απελευθέρωσης και υγιή λίπη.

Θα πρέπει επίσης να περιέχει τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, τα οποία βοηθούν στη διαχείριση των επιπέδων σακχάρου και διατηρούν ισορροπημένες τις ορμόνες σας

Θα πρέπει να μειώσετε την πρόσληψη τεχνητών συστατικών, συμπεριλαμβανομένων των γλυκαντικών ποτών και των τροφίμων με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη (που σκέφτεστε τις λιλάδες, τα κέικ και τα μπισκότα για εκκίνηση) που θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο στα επίπεδα ινσουλίνης και κορτιζόλης.

Προσαρμογή εισόδου για παραγωγή

Αν είστε ενεργός, επιδιώξτε να έχετε την πλειοψηφία των υδατανθράκων σας πριν και μετά την προπόνηση σας για να βεβαιωθείτε ότι παρέχετε στο σώμα σας αυτό που χρειάζεται πριν για να εκτελέσει και να ανακάμψει.

Αντί να τρώτε τρόφιμα με βάση υδατάνθρακες όλη την ημέρα, δοκιμάστε να έχετε μικρές τακτικές ποσότητες βραδείας απελευθέρωσης υδατάνθρακες, καθώς είναι επωφελείς για τη διαχείριση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Οι υδατάνθρακες καλής ποιότητας μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στο ταξίδι σας στην απώλεια βάρους, αλλά πρέπει να εκτελέσετε σωστά τη διανομή τους.

Μην προπορεύεστε

Υπάρχει σίγουρα κάτι τέτοιο όπως υπερβολική προπόνηση. Ενώ θα πρέπει να κινείστε το σώμα σας με κάποιο τρόπο κάθε μέρα, είναι σημαντικό να αλλάξετε τη ρουτίνα της προπόνησής σας και να το επιτρέψετε
το σώμα σας να ξεκουραστεί.

Κάθε άτομο θα έχει ένα ατομικό όριο για το τι αποτελεί υπερβολική προπόνηση, οπότε είναι θέμα ακρόασης του σώματός σας και αξιολόγησης των δικών σας αποτελεσμάτων και ενεργειακών επιπέδων.

Η υπερβολική άσκηση μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμούς, εξάντληση και ορμονική ανισορροπία.

Εξετάστε τη χρήση των βοτάνων για βοήθεια

Τον τελευταίο καιρό, υπήρξε ενδιαφέρον για ένα νέο συστατικό που ονομάζεται Bluenesse, το οποίο είναι ένα εκχύλισμα λεμονιού (Melissa officinalis).

Προκαταρκτική έρευνα έχει δείξει ότι το Bluenesse μπορεί να βοηθήσει στην παροχή ωφέλιμων φυσιολογικών αποτελεσμάτων για την ψυχική υγεία ενώ ταυτόχρονα έχει ταχείες και βελτιωμένες επιφυλακές.

Καλόν ύπνο

Όταν το σώμα δεν είναι στρες, τα επίπεδα κορτιζόλης φυσικά αυξάνονται κατά το ξύπνημα και μειώνονται τη νύχτα.

Όταν το σώμα είναι υπό άγχος, τα επίπεδα κορτιζόλης μπορεί να είναι χαμηλά κατά τη διάρκεια της ημέρας και ανυψωμένα τη νύχτα. Η εύρεση τρόπων για να κλείσετε, να χαλαρώσετε και να έχετε καλή υγιεινή ύπνου είναι όλα απαραίτητα για έναν καλό ύπνο.

Η επίτευξη επαρκούς ύπνου και η ρύθμιση του κύκλου ύπνου σας είναι μια σημαντική στρατηγική στη διαχείριση των επιπέδων κορτιζόλης σας

Η Jessica Spendlove είναι διαιτολόγος από την ομάδα συλλογών υγείας και απόδοσης που συμβουλεύει επί του παρόντος αθλητές από τους GWS Giants, Cronulla Sharks και Giants Netball

Ενδιαφέροντα Άρθρα

Υπεάρξε την Κομψή Κοσμήτορα

Range Rover x Brabus-Startech φορτηγό

Περιηγηθείτε στα μεγαλύτερα ανθρώπινα κύματα στον κόσμο στην Ουαλία

Καλύτεροι ντυμένοι άνδρες της εβδομάδας. Nick Jonas, John Legend & Joshua Jackson