Η αλήθεια για τη χρήση των πεπτιδίων και το πώς επηρεάζουν την υγεία

Anonim

Υπήρξε μεγάλη συζήτηση και διαμάχη στα μέσα ενημέρωσης σχετικά με τη χρήση των πεπτιδίων.

Στις κλινικές μου, μου ζητείται αρκετές φορές την ημέρα από τους ασθενείς αν μπορούν να τις έχουν και αν είναι νόμιμες (νομίζω ότι πολλοί άνθρωποι ελπίζουν εν μέρει ότι είναι παράνομοι).

Το ενδιαφέρον είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που τις ζητούν θεωρούν τους απλώς ως την πιο πρόσφατη στην ολοένα και αναπτυσσόμενη αγορά μαγικών φίλτρων γρήγορης επιδιόρθωσης.

Όταν ρωτάνε από ασθενείς και φίλους για πεπτίδια και άλλα φάρμακα που αυξάνουν το βάρος ή απώλεια βάρους, ρωτώ πάντα (και θα πρέπει να αναρωτηθείτε και εγώ): Τι θέλετε να επιτύχετε; Είναι νόμιμο (τα πεπτίδια είναι στην πραγματικότητα εντελώς νόμιμα αν συνταγογραφούνται από γιατρό); Ποια είναι τα σωστά για μένα;

Ποια είναι τα πεπτίδια

Στον κόσμο της υγείας και της φυσικής κατάστασης χρησιμοποιούνται πεπτίδια και συνιστώνται για αυξημένη ενέργεια, καύση λίπους, οικοδόμηση μυών και βελτίωση της αθλητικής ικανότητας.

Εάν σκέφτεστε μια ορμόνη ως ένα δέντρο που αποτελείται από πολλά κλαδιά πρωτεΐνης και ακόμη περισσότερα πεπτιδικά κλαδιά, είναι εύκολο να δείτε πώς μια ορμόνη μπορεί να έχει πολλές παρενέργειες αν χρησιμοποιηθεί λανθασμένα.

Τα πεπτίδια από την άλλη πλευρά είναι πολύ μικρότερα και έχουν σχεδιαστεί για να διεγείρουν συγκεκριμένους υποδοχείς για αυξητική ορμόνη, ώστε να μπορείτε να προσαρμόσετε τα αποτελέσματά σας.

Ουσιαστικά, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μυϊκή αύξηση ή απώλεια βάρους, ανάκτηση, μειωμένη φλεγμονή και βρίσκονται στην πρώτη γραμμή πολλών ειδικών ειδικών θεραπειών για μια σειρά διαταραχών.

Καταρχάς, πρέπει να κατανοήσουμε πώς λειτουργεί το σώμα μας. Στη βάση του εγκεφάλου μας στηρίζεται ένας μικρός αδένας που ονομάζεται υπόφυση. Παρά το γεγονός ότι ο υποφυσιακός αδένας είναι μικρός, είναι η μονάδα ελέγχου σε άλλους ορμονικούς αδένες, για παράδειγμα, τα επινεφρίδια και το θυρεοειδή, τα οποία είναι ζωτικής σημασίας για ένα μεγάλο μέρος του ελέγχου του σώματός σας και της γενικής ευημερίας.

Για να διατηρήσετε μια βιώσιμη ισορροπία στο σώμα σας, η υπόφυση στέλνει σήματα (ορμόνες) στο κυκλοφορικό σύστημα στα άλλα όργανα και τους αδένες στο σώμα σας για να ελέγχουν ή να δημιουργούν τις δικές τους ορμόνες, όπως απαιτείται.

"Αυτές οι ορμόνες κρατούν το σώμα σας ισχυρό και υγιές. Δυστυχώς, καθώς μεγαλώνουμε, θα αρχίσουν να υποχωρούν. "

Μία από τις ορμόνες που παράγονται από την υπόφυση του εγκεφάλου είναι η ανθρώπινη αυξητική ορμόνη (GH ή HGH). Η ανθρώπινη αυξητική ορμόνη διατηρεί τη ρύθμιση του σώματος, το πεπτικό σύστημα και τα επίπεδα ινσουλίνης.

Αλλά τι σηματοδοτεί την υπόφυση; Ορμόνη απελευθέρωσης ορμόνης ανάπτυξης (GHRH), η οποία προέρχεται από τον υποθάλαμο.

Πως δουλεύει

Υπάρχουν πολλά είδη πεπτιδίων, τα οποία λειτουργούν σε διαφορετικές περιοχές του σώματος. Συγκεκριμένα, υπάρχουν πεπτίδια που μπορούν να αυξήσουν την παραγωγή GHRH του ίδιου του σώματος από τον Υποθάλαμο για φυσική απελευθέρωση περισσότερης ανθρώπινης αυξητικής ορμόνης.

Αυτά τα αμινοξέα διεγείρουν την υπόφυση μας για να κάνουν και να αποβάλουν περισσότερη ανθρώπινη αυξητική ορμόνη στην κυκλοφορία του αίματος. Οι αυξήσεις της παραγωγής θα συμβάλουν στην ενδεχόμενη μείωση των επιπτώσεων της γήρανσης.

Για να κατανοήσετε τα οφέλη της αντιγήρανσης, είναι σημαντικό να κατανοήσετε τα οφέλη της αυξημένης ανθρώπινης αυξητικής ορμόνης στο σώμα. Η HGH δρα σε πολλούς ιστούς σε όλο το σώμα. Σε παιδιά και εφήβους, διεγείρει την ανάπτυξη των οστών και των χόνδρων.

Σε ανθρώπους όλων των ηλικιών, ενισχύει την παραγωγή πρωτεϊνών, προωθεί τη χρήση λίπους, παρεμβαίνει στη δράση της ινσουλίνης και αυξάνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Η GH επίσης αυξάνει τα επίπεδα ινσουλινοειδούς αυξητικού παράγοντα-1 (IGF-1), το οποίο είναι σημαντικό για την ανάπτυξη άπαχου μυός και αποτελεί βασικό παράγοντα στον βρόχο αρνητικής ανάδρασης που προκαλεί μειωμένη φυσική παραγωγή και απελευθέρωση της HGH από την υπόφυση όταν ο υποθάλαμος ενημερώνεται για το επίπεδο της HGH στο σώμα.

Αυτό σημαίνει ότι όταν υπάρχουν χαμηλά επίπεδα HGH, ο υποθάλαμος θα απελευθερώσει διεγέρτες της HGH που ονομάζονται ορμόνες απελευθέρωσης αυξητικής ορμόνης (GHRHs) και όταν τα επίπεδα είναι υψηλά, θα λειτουργήσει για τη μείωση της παραγωγής.

Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους πρέπει να παίρνετε μόνο ορμόνες που έχουν συνταγογραφηθεί από γιατρό, έτσι ώστε να μπορείτε να βοηθήσετε στην πρόληψη των κοιλοτήτων όταν σταματήσει ορμόνες.

Καθώς τα πεπτίδια δουλεύουν στους υποδοχείς GHRH, περνά γύρω από τον βρόχο αρνητικής ανάδρασης.

Τι είναι τα πεπτιδικά μέσα

Πριν εξετάσετε εάν τα πεπτίδια είναι κατάλληλα για σας, ας δούμε τι υπάρχει μέσα τους.

Απλά, είναι μικρές πρωτεΐνες αποτελούμενες από λιγότερα από 50 αμινοξέα. Λίγα αμινοξέα έχουν περισσότερο δαιμονοποιηθεί αργότερα από τα πεπτίδια για να δώσουν αθέμιτο πλεονέκτημα στον αθλητισμό.

Όμως, όπως είπε ένας ειδικός πεπτιδίων, «Για να μαρκαρίσετε όλα τα πεπτίδια, το κακό θα ήταν σαν να εξαπατάτε παπαρούνες λόγω της σύνδεσης του φυτού με τα ναρκωτικά. Στην πραγματικότητα, σε μικρές δόσεις, και μέσα σε ιατρικά εγκεκριμένα και συνταγογραφούμενα προϊόντα, τα πεπτίδια μπορεί να είναι μια χαλαρή επιδερμίδα, το σώμα και ο καλύτερος φίλος της ζωής. "

Πώς παίρνετε τα πεπτίδια

Τα περισσότερα πεπτίδια εγχέονται στο σώμα, αλλά οι ειδικοί αναπτύσσουν τώρα άλλες μεθόδους για την εισαγωγή πεπτιδίων στο σώμα.

Αυτό περιλαμβάνει κρέμες που εφαρμόζονται στο δέρμα τοπικά (έξω από το δέρμα) ή διαδερμικά (παρόμοια με τα μπαλώματα). Μπορούν επίσης να εφαρμοστούν στο δέρμα μέσα στο στόμα ή να καταναλωθούν όπου απορροφώνται στο σώμα.

Εάν χρησιμοποιείτε πεπτίδια

Όταν ρωτάτε τι θέλετε να βάλετε στο σώμα σας, πρέπει πάντα να ρωτάτε αν τα οφέλη αντισταθμίζουν τις παρενέργειες.

Όπως κάθε ουσία για την οποία δεν γνωρίζετε τίποτα, δεν πρέπει να αγοράζονται ηλεκτρονικά από μη εγγεγραμμένους προμηθευτές ή να δανειστούν από ένα φίλο και στη συνέχεια να ενίονται ή να καταναλώνονται.

Το επιχείρημα για τα πεπτίδια

Υπάρχουν τεράστια και ισχυρά στοιχεία που υποστηρίζουν τις επανορθωτικές επιδράσεις της αυξημένης ανθρώπινης αυξητικής ορμόνης.

Όπως αναφέρθηκε στο Harvard Men's Health Watch, μερικά από τα οφέλη περιλαμβάνουν: απολαμβάνοντας προστασία από κατάγματα, αυξημένη μυϊκή μάζα, μειωμένο σωματικό λίπος, βελτιωμένη ικανότητα άσκησης και μειωμένο κίνδυνο μελλοντικών καρδιακών παθήσεων.

Ορισμένες μελέτες έχουν επίσης επιδείξει βελτιώσεις στην ψυχολογική ευεξία, με συγκεκριμένες βελτιώσεις στην ενεργειακή βελτίωση της ποιότητας του ύπνου (λιγότερες αφυπνίσεις, αυξημένη διάρκεια βαθιάς ύπνου). Επιπλέον, η κατανάλωση υγειονομικής περίθαλψης και οι ασθενείς ημερών μειώνονται παράλληλα με την ενισχυμένη ψυχολογική ευεξία.

«Ο καθένας επιθυμεί να ζήσει πολύ», έγραψε ο Jonathan Swift, «αλλά κανένας άνθρωπος δεν θα είναι παλαιός». Είχε δίκιο και η πηγή της νεολαίας δεν χρειάζεται να είναι ψευδαίσθηση.

Υπάρχουν ορισμένα πεπτίδια που έχουν αναπτυχθεί για να βοηθήσουν την υπόφυση στην απελευθέρωση αυξημένων ποσοτήτων αυξητικών ορμονών.

Σε σύγκριση με τα στεροειδή και την τεστοστερόνη, με τις μεγάλες δυνατότητές τους για γρήγορα οφέλη και πιθανές παρενέργειες, αυτά δεν είναι μαγικά φασόλια που θα σας μετατρέψουν σε σούπερ αθλητή όλη τη νύχτα. Τα πεπτίδια είναι περισσότερο μέτρια καύση για όσους από εμάς γνωρίζουμε ότι το σώμα που θέλουμε είναι ένα είδος βελτίωσης του τρόπου ζωής και ότι οι ώρες στο γυμναστήριο είναι απαραίτητες.

Οι περισσότεροι άνθρωποι, όταν ρωτούν τι πιστεύουν ότι είναι ένα πεπτίδιο, απλά δεν με νοιάζει. Έχουν ως αποτέλεσμα αποτελέσματα, και δεν έχει σημασία για αυτούς ότι η μέθοδος τους μπορεί να είναι τρέλα. Τα πεπτίδια είναι ένα μαγικό τζίνι που είναι έτοιμο και περιμένει να υλοποιήσει την επιθυμία της καρδιάς σας.

Όπως τα περισσότερα πράγματα στη ζωή, η επιτυχία κάνει λίγη δουλειά και εκτιμάται κάθε βοήθεια στην πορεία. Το σωστό σχέδιο και τα σωστά πεπτίδια μπορούν να βοηθήσουν το σώμα σας να κάνει τα πράγματα που κάνει ήδη για να επιτύχει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Εγώ προσωπικά χρησιμοποιούσα μια σειρά πεπτιδίων εδώ και πολλά χρόνια και ζούσα μια ζωή γεμάτη ζωή, ταξίδι, εργασία και εκδήλωση γεμάτη ζωή πρέπει να φαίνονται φυσικά, να φαίνονται κατάλληλα και υγιή και πιο σημαντικά ενεργητικά και όχι κουρασμένα, όλα τα οποία τα πεπτίδια μου βοηθούν να επιτύχω .

Το επιχείρημα κατά των πεπτιδίων

Μπορούν να έχουν μεγάλες αλλά δυνητικά σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες και θα πρέπει να συζητήσετε με έναν γιατρό προτού καν εξετάσετε τη χρήση τους.

Χρησιμοποιείται εσφαλμένα, τα πεπτίδια έχουν τη δυνατότητα να προκαλέσουν παρενέργειες ποικίλου βαθμού ανάλογα με το χρήστη.

Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • Κνησμός στην περιοχή της ένεσης
 • Αυξημένη κατακράτηση νερού (κοινό σημάδι υπερδοσολογίας)
 • Αυξημένη πείνα
 • Ξερό στόμα
 • Μούδιασμα ή μούδιασμα
 • Υψηλή πίεση του αίματος
 • Ακραία πόνους στα νεφρά
 • Πόνος στις αρθρώσεις
 • Σκουρόχρωση των κρεατοελιών και αύξηση των φακίδων
 • Κέρδος / απώλεια βάρους
 • Μειωμένη γονιμότητα

Δεν είναι ένα μαγικό φάρμακο

Πολλοί άνθρωποι κερδίζουν πολλά χρήματα από την πώληση όσων θέλετε, οπότε μην ξεχνάτε πάντα να ρωτάτε τι κάνει, πόσο καιρό να το πάρετε, πώς να το πάρετε και ποιες παρενέργειες έχει έτσι ώστε να έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες για το τι μπορεί να κάνει για σενα.

Ενώ τα πεπτίδια μπορούν να σας βοηθήσουν να κάψετε λίπος ενώ εργάζεστε, τρώτε, μιλάτε και ακόμη και κοιμάστε, πρέπει να συνδυάζονται με άλλους παράγοντες του τρόπου ζωής σε αρκετούς μήνες για να δείτε τα καλύτερα αποτελέσματα.

Ενδιαφέροντα Άρθρα

Ο Ryan Gosling σας δείχνει τον σωστό δρόμο για τις μπότες εργασίας στο βράχο στο κοινό

Πώς να φοράτε μια ακίδα Lapel και πού να τα αγοράσετε

Η Mercedes-Benz αποκάλυψε το φρένο λήψης CLA

Η εξωφρενική μόδα του Jared Leto συνεχίζει να αποπροσανατολίζει την ανθρωπότητα