Τα μυστικά ψυχικά οφέλη της άσκησης

Anonim

Είτε ο στόχος σας είναι να χύσετε ή να αδυνατίσετε, τα φυσικά οφέλη της τακτικής άσκησης είναι ατελείωτες. Θα κοιτάξετε καλύτερα, θα ζήσετε περισσότερο, θα έχετε περισσότερο σεξ και περισσότερη ενέργεια, αλλά τι γίνεται με τον τρόπο που η άσκηση μπορεί να ωφελήσει το μυαλό σας;

Αποδεικνύεται ότι το χτύπημα στο γυμναστήριο μπορεί να κάνει θαύματα για την ψυχική σας ικανότητα, καθώς και να σας χαράσει ένα νέο έξι πακέτο. Εδώ είναι μερικοί τρόποι άσκησης μπορεί να βοηθήσει noggin σας.

Σας βοηθά να αποφύγετε τη γνωστική πτώση

Προφανώς, η άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε νέα εγκεφαλικά κύτταρα, ακόμη και ως ενήλικες, ιδιαίτερα στον ιππόκαμπο (το τμήμα του εγκεφάλου σας που είναι υπεύθυνο για μακροχρόνιες μνήμες και χωρική πλοήγηση). Και παρόλο που ο ιππόκαμπος συρρικνώνεται φυσιολογικά όσο γερνάτε, ενδεχομένως οδηγώντας σε άνοια και γνωστική παρακμή, η άσκηση μπορεί να αυξήσει το μέγεθος της κατά ποσοστό έως και 2%, οπότε δεν θα ξεχάσετε ποτέ τον εξαντλητικό μαραθώνιο που κάνατε στις 26.

Βελτιώνει την ικανότητά σας να μάθετε νέες δεξιότητες

Εκτός από την εκμάθηση πώς να squat σαν επαγγελματίας, η σωματική άσκηση θα σας βοηθήσει να μάθετε νέες δεξιότητες ακόμη και μετά την έξοδο από το γυμναστήριο. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι 5 μήνες άσκησης μπορεί να οδηγήσει σε ρήξη της εξέδρας, αλλά επίσης αυξάνει τη ροή του αίματος στον εγκεφαλικό φλοιό, το τμήμα του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνο για τη μνήμη, τις σκέψεις και τις αντιλήψεις. Οι πιθήκους που δοκιμάστηκαν στη μελέτη έδειξαν σημαντικές βελτιώσεις στο πόσο γρήγορα έμαθαν νέες δεξιότητες.

Θα παραμείνετε δροσεροί υπό πίεση

Αποφύγετε να χάσετε τα σκατά σας, ενισχύοντας τη ρουτίνα της προπόνησής σας. Όταν γυμνάζεστε, αντλείτε αισθητικούς νευροδιαβιβαστές, γνωστούς ως ενδορφίνες, σε όλο το σώμα σας. Όπως μια μορφίνη υψηλή, αυτές οι ενδορφίνες παράγουν μια «άσκηση-προκαλείται ευφορία» καθιστώντας το υπόλοιπο της ημέρας σας λίγο λιγότερο αγχωτικό και αυξάνοντας τη συνολική ευτυχία σας. Ενοχλητικό αφεντικό και θυμωμένη φίλη, να φύγει.

Βοηθήστε να αγγίξετε τη δημιουργικότητα

Είτε έχετε μπλοκ του συγγραφέα είτε απλά χρειάζεται να φτάσετε εκείνοι οι δημιουργικοί χυμοί που ρέουν, χτυπώντας το μονοπάτι για μια μεγάλη βόλτα, τρέξιμο ή κύκλο μπορεί να ενισχύσει τη δημιουργικότητα για δύο ώρες μετά. Στην πραγματικότητα, η άσκηση σε εξωτερικούς χώρους και η ενασχόληση με τη φύση μπορεί να υπερκεράσει την έμπνευση μετά την προπόνηση δραματικά. Όπως υποστήριξε ο φιλόσοφος και ο συγγραφέας Henry Thoreau, οι σκέψεις του άρχισαν να ρέουν «τη στιγμή που τα πόδια μου άρχισαν να κινούνται».

Βοηθήστε να χαράξετε τα κακά πράγματα

Η ντοπαμίνη, μια «χημική ανταμοιβή» απελευθερώνεται ως ανταπόκριση σε κάθε μορφή ευχαρίστησης, από το φαγητό έως το σεξ, τα ναρκωτικά και ακόμη και την άσκηση. Οι σύντομες συνεδρίες άσκησης μπορούν να αποσπούν αποτελεσματικά τους εξαρτημένους από ναρκωτικά ή οινοπνευματώδη, καθιστώντας τους προτεραιότητα τους πόθους (τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα). Ένα άλλο όφελος; Το να χτυπάτε τα αργά σνακ και το ποτό σας τείνει να χαστίσει τους κιρκαδικούς ρυθμούς σας, με αποτέλεσμα τον ύπνο της νύχτας. Η άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να επανεκκινήσετε το ρολόι του σώματος, ώστε να χτυπήσετε εύκολα το σανό.

Ώρα να επανεξετάσουμε την ένταξη στο γυμναστήριο; Σκεφτήκαμε έτσι.

(μέσω του Thrillist & Huffington Post)

Ενδιαφέροντα Άρθρα

Ο Ryan Gosling σας δείχνει τον σωστό δρόμο για τις μπότες εργασίας στο βράχο στο κοινό

Πώς να φοράτε μια ακίδα Lapel και πού να τα αγοράσετε

Η Mercedes-Benz αποκάλυψε το φρένο λήψης CLA

Η εξωφρενική μόδα του Jared Leto συνεχίζει να αποπροσανατολίζει την ανθρωπότητα