Οι επιστήμονες μπορεί να έχουν βρει ένα φάρμακο για να αντιστρέψουν την ανδρική φαλάκρα

Anonim

Έτσι υπάρχουν καλά νέα και κακά νέα για τους άντρες που ασχολούνται με την τριχόπτωση.

Τα καλά νέα? Οι ερευνητές από την Ιατρική Johns Hopkins έχουν δοκιμάσει επιτυχώς μια πειραματική ένωση που αναστρέφει την τριχόπτωση, τα γκρίζα μαλλιά και τη φλεγμονή του δέρματος που συνδέεται συνήθως με τις δίαιτες υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και υψηλή χοληστερόλη του δυτικού κόσμου.

Εν ολίγοις: Είμαστε επίσημα ένα βήμα πιο κοντά στην εξεύρεση μιας θεραπείας για την αρσενική φαλάκρα.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η πειραματική ένωση σταματά την παραγωγή ορισμένων λιπών που ονομάζονται γλυκοσφιγγολιπίδια (GSLs), τα κύρια συστατικά που αποτελούν το δέρμα και τις κυτταρικές μεμβράνες.

Διεξήχθησαν δοκιμές σε ποντίκια που έλαβαν δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και χοληστερόλη. Αυτό οδήγησε τα άτομα να εμφανίσουν αποχρωματισμό των μαλλιών από μαύρο σε γκρι έως λευκό, εκτεταμένη τριχόπτωση και φλεγμονή του δέρματος που εκδηλώθηκε από πολλαπλές πληγές.

Μόλις τα ποντίκια τρέφονταν με τις ενώσεις εν τούτοις, αυτά τα αποτελέσματα αντιστράφηκαν.

Τώρα για τα κακά νέα - η ένωση έχει δοκιμαστεί μόνο σε ποντίκια και οι ερευνητές λένε ότι δεν υπάρχει καμία επιβεβαίωση ότι θα λειτουργήσει με ασφάλεια σε ανθρώπινα θέματα μόλις τώρα.

Αυτό που η ανακάλυψη φέρνει στο τραπέζι είναι ένα πιθανό μονοπάτι για την καταπολέμηση της τριχόπτωσης. Ο Subroto Chatterjee, ο οποίος είναι καθηγητής παιδιατρικής και ιατρικής στη Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, εξηγεί πώς το αποτέλεσμα αυτό μπορεί να αλλάξει τη ζωή των ανδρών.

"Τα ευρήματά μας δείχνουν ότι μια δυτική διατροφή προκαλεί τριχόπτωση, λεύκανση μαλλιών και φλεγμονή του δέρματος σε ποντίκια και πιστεύουμε ότι μια παρόμοια διαδικασία συμβαίνει σε άνδρες που χάνουν τα μαλλιά και βιώνουν λεύκανση μαλλιών όταν τρώνε δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και χοληστερόλη", λέει ο Chatterjee .

Προς το παρόν οι επιστήμονες θα συνεχίσουν να επεκτείνουν τα ευρήματά τους στην ένωση γνωστή ως D-PDMP για να καθορίσει την αποτελεσματικότητα και την ποσότητα που απαιτούνται για την ενεργοποίηση της ανάπτυξης των τριχών.

«Ας ελπίσουμε ότι κάποια μέρα στο μέλλον αυτό μπορεί να σημαίνει ταχύτερη, πιο αποτελεσματική ανάκαμψη από την φαλάκρα, την λεύκανση των μαλλιών στη γήρανση των πληθυσμών και την επούλωση πληγών», λέει ο Chatterjee.

Ενδιαφέροντα Άρθρα

Ο Ryan Gosling σας δείχνει τον σωστό δρόμο για τις μπότες εργασίας στο βράχο στο κοινό

Πώς να φοράτε μια ακίδα Lapel και πού να τα αγοράσετε

Η Mercedes-Benz αποκάλυψε το φρένο λήψης CLA

Η εξωφρενική μόδα του Jared Leto συνεχίζει να αποπροσανατολίζει την ανθρωπότητα