Η ιδανική (επιστημονική) περίπτωση για λιγότερο σκέψη

Anonim

Αυτή η ιστορία δημοσιεύθηκε αρχικά στο Collective Hub

Περνούμε μεγάλο μέρος της ζωής στον αυτόματο πιλότο. Τι είναι ωραία, μερικές φορές. Το πρωινό σας ντους, η μετακίνηση ή η ουρά για τον καφέ δεν χρειάζεται να είναι αξέχαστες. Όμως, κανείς δεν θέλει να είναι μια μη εμφάνιση - εγκεφαλικά μιλώντας - όταν παίρνει την άποψη από μια βουνοκορφή, συνομιλεί με το σημαντικό σας άλλο ή απολαύστε ένα γεύμα που εσείς ή, πιό πιεστικά, κάποιος άλλος έχει ενοχλήσει να προετοιμάσει.

Δυστυχώς, η ικανότητά μας να συμμετάσχουμε με υπευθυνότητα σε τέτοιες στιγμές γεμάτες ζωή είναι συχνά παρεμποδισμένη από μια περιπλάνηση (ή αναρωτιέμαι;) γεμάτη συνείδηση, όπου μνήμες παρελθόντος (στοίχημα μου misspelt το όνομα του αφεντικού μου σε αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

.

ήταν το τελευταίο γάλα σήμερα το πρωί;) και φοβάται το μέλλον (Πώς μπορώ να φτάσω στο τέλος της προθεσμίας μου; Θα το φέρω σπίτι στο χρόνο για το Παιχνίδι των Θρόνων;) να παίζω σε βρόχο, περιστοιχίζοντας τη συνείδησή μας σε μια ομίχλη, αποφύγετε τους επερχόμενους πεζούς.

Σχετικά με την ιδέα ότι πρέπει να προσπαθήσουμε να είμαστε πιο παρόντες, ο Eckhart Tolle, συγγραφέας της « Η δύναμη του Τώρα», έθεσε αυτή τη λύση: «Εδώ είναι μια νέα πνευματική πρακτική για σας: μην κάνετε πάρτε τις σκέψεις σας πολύ σοβαρά "και τώρα η επιστήμη λέει ότι πρέπει να τις καταργήσουμε εντελώς - ειδικά στην επιδίωξη της δημιουργικότητας.

Αυτή ήταν η θεωρία που προσφέρθηκε πρόσφατα από τον νευροεπιστήμονα Moshe Bar, διευθυντή του Διεπιστημονικού Κέντρου Ερευνών Εγκέφαλου στο Πανεπιστήμιο Bar-Ilan και καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ, σε μια γνωμοδότηση για τους New York Times. Ο Moshe αναφέρει μια μελέτη που διενήργησε μαζί με τον μεταπτυχιακό φοιτητή Shira Baror, που δημοσιεύτηκε στο Psychological Science του μήνα, όπου το ζευγάρι «καταδεικνύει ότι η ικανότητα για πρωτότυπη και δημιουργική σκέψη στερναίνεται έντονα από αδέσποτες σκέψεις, ιδεοψυχαναγκές και άλλες μορφές ψυχικής φόρτισης», . "

Η σειρά των πειραμάτων τους έβλεπε τους συμμετέχοντες να αναλαμβάνουν ένα έργο ελεύθερης συσχέτισης ενώ ταυτόχρονα θυμόταν μια σειρά αριθμών. Οι μισοί συμμετέχοντες κλήθηκαν να θυμούνται επτά ψηφία, το άλλο μισό μόνο δύο. Έχοντας αυτά τα σχόλια, αυτά τέθηκαν με λόγια (όπως το «τραπέζι») και τους ζητήθηκε να απαντήσουν γρήγορα με την πρώτη λέξη που ήρθε σε αυτά (μερικοί θα μπορούσαν να πούν «καρέκλα»). Εκείνοι με τη σειρά των επτά αριθμών γεμάτοι στα κρανία τους επέστρεψαν με πολύ λιγότερο δημιουργικές, "στατικά κοινές" απαντήσεις ("άσπρο / μαύρο"), ενώ εκείνες με δύο ψηφία έδωσαν περισσότερες μοναδικές συζεύξεις ("λευκό / σύννεφο").

"Αυτά τα πειράματα υποδηλώνουν ότι η φυσική τάση του νου είναι να εξερευνήσει και να ευνοήσει την καινοτομία, αλλά όταν καταλαμβάνεται, αναζητά την πιο οικεία και αναπόφευκτα λιγότερο ενδιαφέρουσα λύση", γράφει ο Moshe. Όποιος θέτει αρκετά το αίνιγμα, με τα σύγχρονα μυαλά μας να καταλαμβάνονται ως τουαλέτα αεροπλάνου μετά από δύο ώρες αναταραχής.

Η καθημερινή ζωή μας γεμίζει τα κεφάλια μας με όλα τα πράγματα - είτε απομνημονεύει το περιεχόμενο του ψυγείου, αγωνίζεται για τη φανταστική παρερμηνεία ενός emoji ή προσπαθεί απεγνωσμένα να θυμηθεί το όνομα του ατόμου (ευχαριστώ, Facebook). Στη συνέχεια, υπάρχει ονειροπόληση, φαντασιώσεις και, με πιο πιό συμπονετικό σημείωμα, το άγχος και την παράνοια να αντιμετωπίσει.

"Η χάραξη μιας ικανότητας να εκφορτώσετε το φορτίο στο μυαλό σας, είτε μέσω διαλογισμού είτε με κάποια άλλη πρακτική, μπορεί να φέρει μαζί της μια θαυμάσια μεγαλοπρεπή εμπειρία του κόσμου - και, όπως υποδηλώνει η δική μας μελέτη, του δικού σας μυαλού" συμβουλεύει ο Moshe έχοντας λάβει μια ετήσια εβδομάδα σιωπής σε μια υποχώρηση διαλογισμού.

Για κάποια εστίαση της μικρότερης ποικιλίας gung-ho, προσπαθήστε να στρέψετε την προσοχή σας στην αναπνοή σας, τα βήματά σας και την ομορφιά που σας περιβάλλει. Ditch το "πιστεύω, ως εκ τούτου είμαι" για το γκρουπ του En Vogue pop-mantra: "Ελευθερώστε το μυαλό σας και τα υπόλοιπα θα ακολουθήσουν" (έχουμε φτάσει πολύ από το 1637). Δώστε στον εγκέφαλο σας ένα διάλειμμα και αφήστε τις άλλες αισθήσεις να καυχηθούν και να κυλήσουν στη λάμψη αυτής της στιγμής. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να φτάσει σε ένα καθαρό μυαλό.

Ακολουθήστε το συλλογικό κέντρο στο Facebook και το Instagram.

Ενδιαφέροντα Άρθρα

Αλεξάνδρα Αμπρόσιο Για την Αλέπα Από την Αλεξάνδρα

Υπεάρξε την Κομψή Κοσμήτορα

Kate Upton για το περιοδικό 'The MEN'

Πορτοφόλι Brands που αφήνουν τον κόσμο να ξέρει ότι είστε flush & Lovin 'ζωή