Οι δίαιτες χαμηλών υδατανθράκων είναι εξαιρετικές για την απώλεια βάρους. Αλλά υπάρχει μια αλίευση

Anonim

Σίγουρα, τα ντόνατς είναι γεμάτα ζάχαρη και χοληστερόλη, αλλά η αγαπημένη διατροφή σας με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες θα μπορούσε να πάρει χρόνια από τη ζωή σας. Εάν είστε δικηγόρος του Κέτο, πολεμιστής του Παλαιού ή εξαρτημένος από την Άτκινς, πιθανότατα έχετε ρίξει λίγα κιλά και για αυτό σας χαιρετίσουμε. Ωστόσο, μια νέα μελέτη που διεξήχθη σχετικά με τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις μιας διατροφής με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες υποδηλώνει ότι μπορεί να χρειαστεί να τοποθετήσετε το #goodvibes σας σε αναμονή.

Προτού προχωρήσετε σε συμπεράσματα - δεν πραγματοποιήθηκε έρευνα διάρκειας δύο λεπτών από βιολόγους. Αυτή η μελέτη, που χρηματοδοτήθηκε από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας, εξέτασε τα δεδομένα που ξεκίνησαν στη δεκαετία του 1980 και χρησιμεύει ως προειδοποιητική λέξη για όσους τρώνε μπριζόλα για πρωινό, αυγά για μεσημεριανό γεύμα και μπέικον για δείπνο.

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Lancet της Δημόσιας Υγείας, διαπίστωσε ότι είτε δεσμεύεστε με την ιεροκήρυξη να αντικαταστήσετε τα μακαρόνια με «ζυμαρικά ζυμαρικά» είτε αν παραμείνετε μακριά από τη διαχρονική δίαιτα του ψωμιού και των κροτίδων φοιτητών, είστε βιδωμένοι με κάθε τρόπο.

Όπως αναφέρθηκε από τον Maxim, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τόσο τα υψηλά όσο και τα χαμηλά ποσοστά υδατανθράκων σχετίζονται με αυξημένη θνησιμότητα, με ελάχιστο κίνδυνο να παρατηρείται σε πρόσληψη υδατανθράκων 50-55%.

Δυστυχώς για τους ανθρώπους που αντικαθιστούν την πλειοψηφία των υδατανθράκων τους με ζωικές πρωτεΐνες και λίπη (από πηγές όπως το αρνί, το βόειο κρέας, το χοιρινό κρέας και το κοτόπουλο), αυτό το είδος διατροφής συσχετίστηκε με μικρότερη διάρκεια ζωής. Αυτό ήταν σε αντίθεση με εκείνους που πήραν το μεγαλύτερο μέρος της πρωτεΐνης και του λίπους τους από "λαχανικά, ξηρούς καρπούς, φυστικοβούτυρο και ψωμιά ολικής αλέσεως", που βρέθηκαν να ζουν περισσότερο.

"Μια διατροφή με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες θα μπορούσε να μειώσει το προσδόκιμο ζωής έως και τέσσερα χρόνια", ( BBC ).

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι "η πηγή τροφής τροποποιεί κυρίως τη σχέση μεταξύ πρόσληψης υδατανθράκων και θνησιμότητας", ( Maxim ). Έτσι, βασικά, εάν παίρνετε μια δίαιτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, μην αντικαθιστάτε μόνο τα πάντα με το κρέας. Και αν ψάχνετε να βελτιώσετε την υγεία σας, η "πλήρης κετό" δεν είναι η μόνη επιλογή - θα μπορούσατε απλά να μετατρέψετε το λεπτό φρυγανισμένο φρυγανιές σας για κάποια καλή ολικής αλέσεως.

Η διατροφή μας; Όλα με μέτρο. Συμπεριλαμβανομένου του κέικ με νευρώσεις και τριπλής σοκολάτας.

Ενδιαφέροντα Άρθρα

Υπεάρξε την Κομψή Κοσμήτορα

Range Rover x Brabus-Startech φορτηγό

Περιηγηθείτε στα μεγαλύτερα ανθρώπινα κύματα στον κόσμο στην Ουαλία

Καλύτεροι ντυμένοι άνδρες της εβδομάδας. Nick Jonas, John Legend & Joshua Jackson