Είναι καιρός ο καθένας να μάθει τη διαφορά ανάμεσα στο τυπικό και το ημιτελικό

Anonim

Μια φορά σε μια πιο sartorially κεκλιμένη ώρα, οι άνδρες παρακολουθούσαν τακτικά γεγονότα στα οποία φορούσαν μαύρη γραβάτα και λευκή γραβάτα. Σε αυτές τις πιο νόστιμες μέρες, τυπικά σήμαινε λευκή γραβάτα και ουρές, ενώ ημιτελικά αναφερόταν σε ρούχα για δείπνο, σμόκιν και άλλες επαναλήψεις μαύρης tie.Alas, αυτές τις μέρες είναι πίσω μας, και έχουμε βυθιστεί σε έναν κόσμο που δεν έχει πλέον Γυρίστε τη διαφορά μεταξύ τυπικής και ημιεπίσης. Ζούμε σε σκοτεινούς χρόνους, κύριοι.

Αλλά φαντάσου! - Τι είναι αυτό μακριά από την απόσταση; Είναι ένα φως στο τέλος της σήραγγας; Ένας φάρος στο σκοτάδι; Μια μικρή ελπίδα;

Γιατί ναι, γιατί σήμερα καταρρέουμε τους κώδικες φόρεσης με όρους ακόμη και οι πιο κατανοητοί από τον στυλ άνθρωπο. Εδώ είναι το επίσημο και ημιεπίσημο mean, το do's και don'ts του καθενός, και η έμπνευση για το επόμενο γεγονός.

Διαφορά μεταξύ τυπικής και ημιτελικής

Στο πιο βασικό της, το σύγχρονο επίσημο φόρεμα περιλαμβάνει γενικά τόσο τους λευκούς δεσμούς όσο και τους μαύρους κώδικες φόρεσης. Η ημιτελική, όπως υποδηλώνει το όνομα, είναι λίγο πιο χαλαρή - σκεφτείτε ένα σκοτεινό κοστούμι και μια γραβάτα ή κάτι που θα αναφέρατε ως φόρεμα "κοκτέιλ".

Τυπική ενδυμασία των ανδρών

Τομ Φόρντ

Το σμόκιν είναι η καρδιά του επίσημου φόρεμα. Για το DRESSIEST των περιπτώσεων, το bowknot είναι υποχρεωτικό - ένα μανίκι, ένα λευκό πουκάμισο και μια λευκή γραβάτα. Για ελαφρώς λιγότερο ασταθείς περιπτώσεις, η μαύρη γραβάτα είναι η τάξη της ημέρας - ένα άκαμπτο μπουφάν, μαύρο cummerbund ή γιλέκο, και ένα μαύρο γραβάτα. Άλλες εκδηλώσεις μπορεί να ζητήσουν το πρωινό φόρεμα, τον επίσημο φόρεμα της ημέρας, το οποίο αποτελείται από πρωινό παλτό, γιλέκο και ριγέ παντελόνια. Σημείωση: Ναι, μπορείτε να πάτε ένα γαλάζιο σμόκιν, αν θέλετε να μην είναι τόσο επίσημη επίσημη.

ΣΧΕΤΙΚΟ: Πώς να φοράτε ένα σμόκιν και πού να πάρετε ένα

Φόρμουλα και δουλειές

Διαφορετικά

Γνωρίστε τον εαυτό σας με το παραδοσιακό σμόκιν.

Από εδώ προέρχεται. Και εδώ είναι πώς να το φορέσετε.

Μην αυτοσχεδιάζετε.

Δεν είναι η ώρα για ένα μαύρο πουκάμισο (ή οποιοδήποτε άλλο χρώμα εκτός από το λευκό, για αυτό το θέμα), μια εκφραστική γραβάτα ή σκιές σχεδιαστών. Κολλήστε με τα κλασικά και δείτε το Rat Pack άψογο.

Γνωρίστε τους δεσμούς σας.

Παραδόξως, είναι εντάξει να φορέσετε είτε μια μαύρη / λευκή γραβάτα ή να επιλέξετε ένα απλό μαύρο παραδοσιακό γραβάτα γραβάτα.

Κάνετε το καρφί.

Ο ράφτης σου είναι ο καλύτερος φίλος σου. Βεβαιωθείτε ότι τα παντελόνια σας δεν είναι πολύ μεγάλα και ότι το σακάκι σας δεν είναι πολύ χαλαρό. Τα formalwear σας πρέπει να ταιριάζουν σαν ένα σπορ αυτοκίνητο, όχι ένα SUV.

Μην παραμελείτε τη φροντίδα σας.

Ντους. Ξύρισμα. Εφαρμόστε την Κολωνία (αλλά όχι υπερβολικά). Αφαιρέστε φανταχτερά κοσμήματα. Αντισταθείτε στην ανάγκη να δοκιμάσετε ένα τολμηρό νέο χτένισμα.

Πάρτε τα πράγματα στα χέρια σας.

Μάθετε να δένετε μια δεσποινίδα. Ζείτε στην εποχή του σεμιναρίου YouTube - δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τίποτα προ-συνδεδεμένο. Και ενώ βρίσκεστε σε αυτό, αποφύγετε την ενοικίαση σμόκιν με την ίδια θέρμη.

Δεν ταιριάζει με την ημερομηνία σας.

Αυτό δεν είναι χορό. Ανεξάρτητα από το πόσο επίμονη μπορεί να είναι, ο σκοπός του σμόκιν σας δεν είναι να συμπληρώσει το φόρεμά της. Αξίζει να λάμψει στο προσκήνιο όλα από μόνο του.

Γνωρίστε την ημι-τυπική ενδυμασία των ανδρών

Canali

Ένα σμόκιν δεν θα ήταν κατάλληλο για ένα ημιτελικό γεγονός, αλλά είναι ακόμα σημαντικό να παραμείνει κομψό, εκλεπτυσμένο και κομψό. Ένα σκοτεινό κοστούμι και γραβάτα αναμένονται για ημιτελικά γεγονότα το βράδυ. Κατά τη διάρκεια των ημιτελικών γεγονότων κατά τη διάρκεια της ημέρας, είναι αποδεκτά ελαφρύτερα κοστούμια (αλλά διατηρούν τα πουκάμισα και τους δεσμούς προς το συντηρητικό τέλος του φάσματος). Τα παπούτσια πρέπει να παραμείνουν ντυμένα και τα αξεσουάρ, όπως τα τετράγωνα και τα ρολόγια χειρός, θα πρέπει να υποτιμηθούν.

Στο τέλος της ημέρας, υπάρχει ένα DO που έχει σημασία περισσότερο από οτιδήποτε άλλο: αν δεν είστε σίγουροι για το τι αναμένει ο οικοδεσπότης σας, ρωτήστε. Μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα δούμε το μέρος, και θα εκτιμήσουν την προσπάθειά σας να το κάνετε σωστό. Εκτός από αυτό, αυτά τα πράγματα και don'ts θα σας πάρουν από:

Ημιδιαφανή ντοκιμαντέρ

Zegna

Να φοράτε το σωστό κοστούμι.

Ένα σμόκιν είναι πάρα πολύ. Ένα κοστούμι το καλοκαίρι είναι πολύ μικρό. Ένα σκοτεινό μαλλί, γαμπαρντίν ή κασμίρ κοστούμι είναι ακριβώς σωστό. Εάν το συμβάν πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της ημέρας, μια ελαφρύτερη στολή είναι μια επιλογή.

Μην φοβάστε να αποκόψετε τη γραβάτα.

Αυτές τις μέρες, είναι εντάξει να πάει κανείς χωρίς ισοπαλία στα ημιτελικά γεγονότα. Αν προτιμάτε το γυαλιστερό βλέμμα που παρέχει η γραβάτα, αποφύγετε την υπερβολική δόση. Αποθηκεύστε το νυφικό καινοτομίας για τα Χριστούγεννα πάρτι γραφείου σας.

Μην υποχωρείτε.

Σημειώστε ότι η ημιτελική περιλαμβάνει ακόμα τη λέξη "επίσημη". Φορέστε ανάλογα. Χάκης, τζιν και σορτς δεν έχουν θέση σε ημιτελικά γεγονότα. Ούτε τα πουκάμισα πόλο. Ούτε τα πάνινα παπούτσια. Παίρνετε την εικόνα.

Αλλά ακολουθήστε τον Χρυσό Κανόνα.

Σε περίπτωση αμφιβολίας, είναι καλύτερα να υπερπηδήσετε από την υποταγή. Αν αποφασίζετε μεταξύ δύο στοιχείων, σβήστε το πλάι της πιο επίσημης επιλογής. Εάν συμβεί να εμφανιστείτε σε μια εκδήλωση υπερβολική, μπορείτε να κάνετε de-formal-fy στο ντύσιμό σας με λίγα κόλπα, όπως την αφαίρεση της γραβάτας σας.

Έτσι το έχετε. Τώρα μπορείτε να καυχηθείτε στους πολύ λιγότερο φίλους της μόδας σας για τη σαφή διαφορά μεταξύ τυπικής και ημιφορικής. Θυμηθείτε, εάν σας ζητηθεί να βρεθείτε στην επίσημη ενδυμασία, πηγαίνετε για ένα σμόκιν και μην αυτοσχεδιάζετε ή παραμελίζετε τη σημασία του ταιριάζει.

Αν σας ζητηθεί να πάτε ημιτελική, ωστόσο, το σκοτεινό σουτ είναι το καλύτερο στοίχημα για την εκδήλωση βράδυ, ενώ η συντηρητική ανοιχτόχρωμα κοστούμια είναι πιο κατάλληλη για την ημέρα. Μην φοβάστε να αποκόψετε τη γραβάτα, αλλά το πιο σημαντικό, να διασκεδάσετε με την εμφάνισή σας και να θυμηθείτε τον χρυσό κανόνα: όταν είστε σε αμφιβολία, είναι καλύτερα να υπερπηδήσετε από την υποταγή.

1/10

Επίσημος

Ο Becks γνωρίζει τα πράγματα του.

2/10

Ημιεπίσημο

Μεγάλη επιλογή διπλής επιλογής για τους ζεστούς μήνες.

3/10

Επίσημος

Μια κλασική μαύρη γραβάτα / επίσημη ματιά.

Ενδιαφέροντα Άρθρα

Ο Ryan Gosling σας δείχνει τον σωστό δρόμο για τις μπότες εργασίας στο βράχο στο κοινό

Πώς να φοράτε μια ακίδα Lapel και πού να τα αγοράσετε

Η Mercedes-Benz αποκάλυψε το φρένο λήψης CLA

Η εξωφρενική μόδα του Jared Leto συνεχίζει να αποπροσανατολίζει την ανθρωπότητα