Πώς να ταξιδέψετε με φίλους και να μην τελειώσετε να σκοτώνετε ο ένας τον άλλον

Anonim

Ο Άρθουρ είναι ένας νευρικός μύθος. Ο Μπάρνι αρρωσταίνει το αυτοκίνητο. Ο Κάλβιν είναι ένας επιλεκτικός τρώγων. Ο Ντάνι είναι ένας εχθρός ελέγχου. Ο Ed είναι φτηνό. Ο Φάμπιο δεν μπορεί να κρατήσει το πρόσωπό του έξω από το τηλέφωνό του για περισσότερο από 5 λεπτά και ο Γκς ήταν ΜΙΑ από τότε που ήρθατε. Είστε μόλις μια ημέρα στο ταξίδι σας και ήδη χρειάζεστε διακοπές από τις διακοπές σας. Ίσως τελικά η Contiki θα ήταν μια καλύτερη ιδέα.

Όπως είπε ο Mark Twain: "Δεν υπάρχει κανένας πιο σίγουρος τρόπος για να μάθετε αν σας αρέσουν οι άνθρωποι ή να τους μισείτε παρά να ταξιδέψετε μαζί τους". Μια διακοπή με τους συναδέλφους σας μπορεί να είναι μια επική εμπειρία γεμάτη από αναμνήσεις μιας ώρας - ή ένας ακριβός αγώνας θανάτου από την αμηχανία, την εχθρότητα και την υπογλυκαιμία.

Ωστόσο, παρά τους προφανείς κινδύνους, πάρτε αρκετές μπύρες και είναι σχεδόν αναπόφευκτο ότι κάποιος θα προτείνει να πάρει το συγκρότημα πίσω μαζί για το brocation για να τερματίσει όλες τις brocations. Πριν ξεκινήσετε μια περιπέτεια με την περιήγησή σας, εδώ είναι αυτό που πρέπει να ξέρετε για να διατηρήσετε την αρτιότητα και τις φιλίες σας ανέπαφα.

Επιλέξτε σύντροφοι με σύνεση

Κρατήστε τη λάθος εταιρεία και οι ομαδικές διακοπές σας τελειώνουν πριν ξεκινήσει. Κάθε υποψήφιος πρέπει να αξιολογηθεί με βάση όχι μόνο το πόσο καλά θα συναντήσουν μαζί σας, αλλά και πόσο καλά θα συνδεθούν με το υπόλοιπο πλήρωμα. Στόχος είναι η συγκέντρωση μιας ομάδας με παρόμοια - ή τουλάχιστον συμπληρωματικά - ενδιαφέροντα, επίπεδα ενέργειας, ταξιδιωτική εμπειρία, προϋπολογισμοί, συνήθειες, μορφές επικοινωνίας και κοινωνικές δεξιότητες. Αν αγαπάτε αργά το πρωί και χαλαρώνετε δίπλα στην πισίνα, ίσως να μην θέλετε να ταξιδέψετε με τον φίλο σας για το backpacker επιβίωσης. Επίσης, προσέξτε: Henry υψηλής συντήρησης, Penny-Pinching Pete, πιτσιλιά Dennis Dennis, και κοινωνικά Awkward Ιβάν.

Ορίστε σαφείς προσδοκίες

Μόλις συγκεντρώσετε τους εκδηκητές, βεβαιωθείτε ότι όλοι βρίσκονται στην ίδια σελίδα σχετικά με τα βασικά στοιχεία. Ακριβώς επειδή όλοι θέλετε να πάτε στην Ταϊλάνδη δεν σημαίνει ότι θέλετε το ίδιο πράγμα από αυτό. Υπάρχει σύγκρουση μπροστά αν ένα άτομο σκέφτεται παραλίες, άλλο είναι σε ναούς, και ένα τρίτο αφορά το Κόμμα της Πανσέληνος. Ομοίως, οι μάχες ζυθοποιούν αν ένα άτομο αναμένει διαμονή 5 αστέρων και ένα άλλο έχει μόνο έναν προϋπολογισμό ξενώνα. Έχετε όλοι να εξετάσουν τους στόχους, τις προσδοκίες και τα στυλ ταξιδιού πριν από την κράτηση οτιδήποτε και να κατασκευάσουν ένα δύσκολο δρομολόγιο που ο καθένας μπορεί να συμφωνήσει πριν από την απογείωση.

Σχεδιάστε ένα μονοπάτι

Εκτός αν ταξιδεύετε ως μέρος μιας συσκευασμένης περιοδείας, περιμένετε να χάσετε χρόνο συζητώντας τι να κάνετε. Θα χάσετε πολύτιμα λεπτά συζητώντας τα πλεονεκτήματα των υπόγειων λεωφορείων έναντι των ταξί και των τουριστικών εκδηλώσεων εναντίον τοπικών σημείων ενδιαφέροντος. Ελαχιστοποιήστε τις στιγμές αυτές με την κατάρτιση ενός σχεδίου που εξαλείφει την ανάγκη για οποιαδήποτε σημαντική λήψη αποφάσεων εν πτήσει. Δώστε σε όλους την ευκαιρία να συνεισφέρουν. Στη συνέχεια, οργανώστε μια διαδρομή, συμπεριλαμβάνοντας όσο το δυνατόν περισσότερες αιτήσεις, συγχωνεύοντας παρόμοιες ή βολικά τοποθετημένες δραστηριότητες και δοκιμάζοντας μερικά πράγματα που είναι εντελώς νέα σε όλους.

Κάνετε την οργάνωση εύκολη

Βρίσκεστε στην ίδια σελίδα στη θεωρία, τώρα το κάνετε κυριολεκτικά. Οργανώστε τις λεπτομέρειες της περιπέτειας σας με τρόπο που είναι προσβάσιμος και κατανοητός για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Χρησιμοποιήστε τα Έγγραφα και τα υπολογιστικά φύλλα Google για να μοιραστείτε δρομολόγια, προϋπολογισμούς, αριθμούς τηλεφώνου, λίστες συσκευασίας κ.λπ. Δημιουργήστε ένα κοινόχρηστο ημερολόγιο για τον προγραμματισμό δραστηριοτήτων. Χρησιμοποιήστε μια ιδιωτική ομάδα ή ένα συμβάν στο Facebook για να συγκεντρώσετε όλες τις επικοινωνίες. Κάντε λήψη μιας εφαρμογής όπως το TripIt για να τοποθετήσετε όλα τα ταξιδιωτικά σας σχέδια σε ένα μέρος.

Συζητήσεις χρημάτων (που τους έχουν)

Τα χρήματα κάνουν τον κόσμο να πάει γύρω, αλλά όταν πηγαίνετε σε όλο τον κόσμο, μπορεί να είναι μια σοβαρή πηγή διαμάχης. Μιλήστε εκ των προτέρων για τα έξοδα ταξιδίου, καθώς μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο για μερικούς ανθρώπους και τα πιο ευαίσθητα θέματα πρέπει να αντιμετωπιστούν καλύτερα πριν από την απογείωση. Η δημιουργία ενός ταμείου ταξιδιού για την κάλυψη των χρηματικών δαπανών λειτουργεί καλά για ορισμένες ομάδες, ενώ άλλοι προτιμούν να πληρώνουν για όλα τα έξοδα μεμονωμένα. Και αυτό είναι μόνο δύο από πολλές, πολλές παραλλαγές ενός βιώσιμου ομαδικού οικονομικού σχεδίου ταξιδιού. Τα χιλιόμετρα σας μπορεί να ποικίλλουν, αλλά αυτά τα πράγματα είναι σίγουρα: δεν αξίζει τον κόπο να σταθεροποιηθούν μερικά δολάρια εδώ και εκεί και η μόνη απάντηση που είναι πραγματικά λάθος είναι "Eh, θα το καταλάβουμε αργότερα".

Pro tip: Εάν το πλήρωμά σας είναι αρκετά μεγάλο, αναζητήστε ομαδικές εκπτώσεις για δραστηριότητες και αξιοθέατα. Μια υπηρεσία σχεδιασμού ταξιδιών μπορεί να είναι καλύτερα εξοπλισμένη για να σας βοηθήσει και η οργισμένη ορδή σας να επωφεληθείτε από την κατάσταση της ομάδας σας.

Διαίρει και βασίλευε

Παίξτε στα δυνατά σας. Αναθέστε σε κάθε μέλος του ομίλου ένα ρόλο βασισμένο στα ενδιαφέροντα και τις δεξιότητές του. Κάντε το πιο δίκαιο και αποφασιστικό άτομο ο ηγέτης της ομάδας. Κάνε το Bourdain να ξεφύγει από το μαγείρεμα του ταξιδιού. Βάλτε τον διορατικό διοργανωτή που είναι υπεύθυνος για την έρευνα και τον προγραμματισμό. Άλλα μέλη θα μπορούσαν να είναι ο κάτοικος φωτογράφος, οδηγός, λογιστής, εμπειρογνώμονας γλώσσας, ιχνηλάτης καιρού, εντοπισμός καταλυμάτων ή GPS πλοήγησης. Κανείς δεν του αρέσει ένα freak ελέγχου και η εξάρτηση από ένα άτομο για να κάνει όλο τον προγραμματισμό και την κράτηση είναι ένας σίγουρος τρόπος για να οικοδομήσουμε δυσαρέσκεια στις σχέσεις σας.

Να είστε ένας συνειδητός συσκευαστής

Η λέξη κλειδί εδώ είναι "ελαφρύ". Μην είσαι ο μαλάκας να τραβάει τα μισά του υπάρχοντα, κρατώντας τον όμιλο επάνω στην απαίτηση για αποσκευές και βάζοντας μια τακτοποίηση κάθε φορά που συναντάς μια απροσδόκητη σκάλα. Πακετάρετε ό, τι είναι απαραίτητο, ώστε να μην αποστραγγίζετε τους υπόλοιπους πόρους και να αφήνετε τα υπόλοιπα στο σπίτι. Αποφασίστε μπροστά από το αν θα ελέγχετε όλους τους σάκους ή χρησιμοποιώντας αυστηρά τη μεταφορά και για ορισμένα εργαλεία που μπορείτε να μοιραστείτε, δημιουργήστε μια συλλογική λίστα συσκευασίας για να αποφύγετε την περιστροφή σε διπλότυπα που δεν χρειάζεστε.

Οργάνωση καταλυμάτων καταλυμάτων

Να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί στην επιλογή των καταλυμάτων σας. Υπάρχουν αρκετά υπνοδωμάτια; Ποιο μέγεθος είναι τα κρεβάτια; Ποιος παίρνει τον δάσκαλο; Ο σρωγός θα έχει ένα συγκάτοικο; Υπάρχει επαρκής χώρος αποθήκευσης; Πόσα μπάνια απαιτούνται για να φιλοξενήσουν το πρωινό ντους όλων; Ο κοινός χώρος διαβίωσης μπορεί να αισθάνεται σαν επιστροφή στις ημέρες δόξας του πανεπιστημίου σας ή σε ποινή φυλάκισης χωρίς προειδοποίηση. Συζήτηση μπροστά από το χρόνο για το τι είναι πιο σημαντικό για την ομάδα: εξοικονόμηση μετρητών με κουβέρτα επάνω, ή εκτόξευση έξω για να έχουν περισσότερο χώρο.

Πηγαίνω με το ρεύμα

Πρακτική υπομονή, επικοινωνία και συμβιβασμό. Γνωρίζετε ότι δεν θα δείτε ή να κάνετε τα πάντα στη λίστα σας (για αυτό το λόγο, ούτε οι φίλοι σας). Ορισμένες μέρες μπορεί να πληρώσετε περισσότερο από το δίκαιό σας μερίδιο για δείπνο. Μερικές μέρες μπορεί να αργείς επειδή κάποιος χρειαζόταν ένα διάλειμμα στο μπάνιο. Κάποιες μέρες μπορεί να χρειαστεί να πάρετε το μεσαίο κάθισμα ή το κατώτατο κουκέτα. Κάντε την ειρήνη μαζί του. Θυμηθείτε ότι σε αντάλλαγμα για ένα μικρό give-and-take, μπορείτε να μοιραστείτε μια απίστευτη εμπειρία με τους αγαπημένους σας ανθρώπους στον πλανήτη.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΩ

Μερικές φορές η ροή απλώς δεν ρέει. Όταν συμβεί αυτό, μιλήστε πριν το θέμα έχει την ευκαιρία να φρεσκάρει και να εντείνει. Υπάρχει κάτι τέτοιο που είναι υπερβολικά χαλαρό, αν σημαίνει ανυποχώρητη δυσαρέσκεια. Δεν μπορείτε να αγνοήσετε τίποτα για υποβολή. Αντιμετωπίστε τα προβλήματα που προκύπτουν, πριν χτίσει πολύ μεγάλη ένταση και κάποιος ρίξει μια γροθιά.

Κάνε ένα διάλειμμα

Η υπερβολική συνύπαρξη είναι μια συνταγή για καταστροφή. Ο ευκολότερος τρόπος για να ταξιδέψετε αρμονικά είναι να χωρίσετε μια εταιρεία λίγο, δίνοντας στους ανθρώπους χρόνο να επαναφορτίσουν και να διερευνήσουν ενδιαφέροντα που δεν μοιράζεται η ομάδα. Κάντε δωρεάν ώρες μέρος του σχεδίου σας, ίσως ακόμη προγραμματιστεί μια ολόκληρη ημέρα ή δύο για να δαπανηθεί ξεχωριστά. Κάποιος μπορεί να επανέλθει με την επόμενη μεγάλη ομαδική περιπέτεια.

Μην:

Να είστε υπερβολικά φιλόδοξοι. Ξεχάστε να προγραμματίσετε το χρόνο διακοπής. Λάβετε αποφάσεις ενώ είστε κουρασμένοι, πεινασμένοι ή τονισμένοι. Περάστε πολύ χρόνο κολλημένο σε μια οθόνη. Λάβετε κρίσιμες σκέψεις όταν οι πιέσεις του ταξιδιού αναδεικνύουν το πιο περίεργο και χειρότερο στους φίλους σας. Μην κακοποιήστε κανέναν από την απογοήτευση.

ΣΧΕΤΙΚΟΙ: Οι κορυφαίοι προορισμοί για τους άνδρες που ταξιδεύουν μεμονωμένα

Ενδιαφέροντα Άρθρα

Ο Ryan Gosling σας δείχνει τον σωστό δρόμο για τις μπότες εργασίας στο βράχο στο κοινό

Πώς να φοράτε μια ακίδα Lapel και πού να τα αγοράσετε

Η Mercedes-Benz αποκάλυψε το φρένο λήψης CLA

Η εξωφρενική μόδα του Jared Leto συνεχίζει να αποπροσανατολίζει την ανθρωπότητα