Εδώ είναι πόσοι καφέδες πρέπει να πίνετε μια μέρα για να μείνετε υγιείς

Anonim

Όλοι γνωρίζουμε ότι ένας πολύ καλός καφές μπορεί να είναι ο καθοριστικός παράγοντας μεταξύ της δολοφονίας του αφεντικού σας στις 9 το πρωί ή της αποθάρρυνσης για την βαθμολογία EPL χθες το βράδυ.

Η Conor McGregor είναι ένας καφές ντουλαπιού καφέ

Λοιπόν για τους λάτρεις του φασολιού, υπάρχουν τώρα ακόμα καλύτερα νέα από τους επιστήμονες. Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον ισχυρίζονται ότι μπορούμε να απολαύσουμε πραγματικά περισσότερο καφέ την ημέρα από ό, τι θεωρούσαμε προηγουμένως ως ασφαλές. Πιο συγκεκριμένα, αυτά τα παλτά εργαστηρίου υποδηλώνουν ότι τα συνολικά οφέλη από την κατανάλωση καφέ στην πραγματικότητα υπερτερούν των κινδύνων. Πάρτε αυτό, υψηλή αρτηριακή πίεση.

Η μελέτη που δημοσιεύθηκε στο BMJ βασίζεται παράξενα σε 220 άλλες υπάρχουσες μελέτες για τον καφέ και υποδεικνύει ότι η κατανάλωση έως και τεσσάρων φλιτζάνων καφέ ουσίας την ημέρα μπορεί να έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία. Αυτά τα οφέλη περιλαμβάνουν τη μείωση του κινδύνου ηπατικής νόσου, διαβήτη, άνοιας και κάποιων καρκίνων. Η μελέτη έφτασε μέχρι και να ισχυρίζεται ότι οι καπνιστές καφέ ήταν λιγότερο πιθανό να πεθάνουν από εγκεφαλικό επεισόδιο.

Κοιτάζοντας τα στοιχεία ακόμα πιο κοντά, αποκαλύφθηκε ότι τρία έως τέσσερα φλιτζάνια την ημέρα αντιστοιχούσαν σε μείωση 17% στην πιθανότητα θανάτου - από όλες τις αιτίες. Για όσους πηγαίνουν όλοι έξω και πίνουν έως και επτά φλιτζάνια την ημέρα; Συγχαρητήρια - είστε μακριά από το να πεθάνετε από μια καρδιά που εκρήγνυται με τη μελέτη να διεκδικεί 10% μειωμένη πιθανότητα θανάτου με αυτό το ποσό.

Φυσικά, οι ισχυρισμοί αυτοί θα πρέπει να ληφθούν υπόψη με προσοχή και η γνώση ότι τα οφέλη για την υγεία δεν είναι καθολικά. Για παράδειγμα, οι έγκυες γυναίκες προειδοποιούνται για την υψηλή κατανάλωση καφέ. Υποθέτουμε ότι το ίδιο ισχύει και για όσους έχουν καρδιακά προβλήματα (κάτι που είναι περίεργο εάν προσπαθείτε να μην πεθάνετε πίνοντας καφέ).

Αυτή η νέα μελέτη υποστηρίζει τις συστάσεις της βρετανικής Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας για την καφεΐνη, σύμφωνα με τις οποίες οι μη έγκυοι ενήλικες μπορούν να καταναλώνουν μέχρι 400mg καφεΐνης ανά ημέρα. Στο καφέ μιλούν τέσσερις κούπες καφέ με 100mg καφεΐνης ανά κούπα, τρία φλιτζάνια καφέ φίλτρου με 140mg καφεΐνης ανά φλιτζάνι ή πέντε φλιτζάνια τσαγιού με 75mg καφεΐνης ανά κούπα.

Όπως επισημάνθηκε από το Διυλιστήριο29, αυτοί οι ισχυρισμοί για την υγεία βασίζονται όλα στα δεδομένα παρατήρησης που υποστηρίζουν τις υπάρχουσες μελέτες και όχι τα στερεά στοιχεία.

"Παράγοντες όπως η ηλικία, οι άνθρωποι που καπνίζουν ή όχι και η άσκηση που έχουν πάρει, θα μπορούσαν να έχουν αποτέλεσμα», δήλωσε στο BBC ο καθηγητής Paul Roderick, συν-συγγραφέας της μελέτης. Ωστόσο, η άποψή του υποστήριξε την κατανάλωση καφέ.

«Υπάρχει ισορροπία των κινδύνων στη ζωή και τα οφέλη της μέτριας κατανάλωσης καφέ φαίνεται να υπερτερούν των κινδύνων».

Ίσως ο κρύος ρόφημα του καφέ θα μπορούσε να είναι η απάντηση;

Ενδιαφέροντα Άρθρα

Υπεάρξε την Κομψή Κοσμήτορα

Range Rover x Brabus-Startech φορτηγό

Περιηγηθείτε στα μεγαλύτερα ανθρώπινα κύματα στον κόσμο στην Ουαλία

Καλύτεροι ντυμένοι άνδρες της εβδομάδας. Nick Jonas, John Legend & Joshua Jackson