Γυμναστήριο Χαρακτηριστικά τοξικομανίας που θα σας βεβαιώσει ότι κάνετε περισσότερη ζημιά από τα κέρδη

Anonim

Μήπως ανυψώνεις; Φυσικά το κάνεις. Ίσως ακόμη και σε ένα σημείο όπου το σώμα σας δίνει έξω.

Ο εθισμός στο γυμναστήριο είναι ένα αυξανόμενο πρόβλημα μεταξύ των ανδρών στη σημερινή αισθητική κουλτούρα. Μια μελέτη του 2012 υπογράμμισε ότι το 0, 5% του παγκόσμιου πληθυσμού υπέφερε από αυτό. Μπορεί να μην φαίνεται πολύ, αλλά δεδομένου του σημερινού κύματος των υπερβολικών τάσεων της υγείας που σαρώνουν την υδρόγειο, ο αριθμός αυτός αναμφίβολα θα έχει αυξήσει το αποτύπωμα της.

Όταν πιέζετε τα όρια στο άλλο άκρο του φάσματος γυμναστικής, είναι σημαντικό να βλέπετε τα σαφή και επικίνδυνα σημεία που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε εθισμό στην άσκηση. Μιλήσαμε με τους ειδικούς για να εντοπίσουμε τα ενδεικτικά σημάδια και για το πώς θα τα θεραπεύσουμε.

Πώς να ξέρεις ότι είσαι εθισμένος

Οι φρικιότες ελέγχου πρέπει να δώσουν προσοχή τώρα. Υπάρχουν πολύ εμφανή σημάδια ότι είστε εθισμένοι στην άρση βαρών σύμφωνα με τον Δρ Clive Jones, ο οποίος είναι καθηγητής αθλητισμού και άσκησης ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο Bond του Queensland.

"Η άγχος όταν δεν εκπαιδεύετε είναι μεγάλη", λέει.

"Ανακίνηση. Ευερέθιστο. Νιώθω ένοχος. Το να μην μπορείς να κάνεις διάλειμμα ή να δεις τη σημασία της ανάκαμψης είναι απλώς το ενδοπροσωπικό. Το διαπροσωπικό μέρος είναι εκεί που αρχίζει να επηρεάζει τις σχέσεις σας. όπου ο χρόνος διαμονής στο γυμναστήριο είναι πιο σημαντικός από το να ξοδεύεις χρόνο με άλλους ανθρώπους. "

Πιο συγκεκριμένα, η Απογραφή Εξάρτησης από τον Mark Griffiths, περιγράφει τα βασικά συμπεριφορικά χαρακτηριστικά του εθισμού κατά την άσκηση ως εξής:

Προεξοχή

Η άσκηση γίνεται η πιο σημαντική δραστηριότητα στη ζωή ενός εξαρτημένου, κυριαρχώντας απόλυτα την σκέψη, τα συναισθήματα και τη συμπεριφορά τους

Τροποποίηση διάθεσης

Η άσκηση παράγει αλλαγές στη διάθεση, όπως η διέγερση υψηλών ή πνευματικών μούδιασμα ή διαφυγής

Ανοχή

Οι εξαρτημένοι χρειάζονται αυξανόμενες ποσότητες δραστηριότητας για να επιτύχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα

Συμπτώματα στέρησης

Η μείωση ή η διακοπή της άσκησης έχει ως αποτέλεσμα δυσφορία, ευερεθιστότητα, τρεμούλιασμα και άλλα κλασσικά συμπτώματα απόσυρσης

σύγκρουση

Η άσκηση εμμονή δημιουργεί σύγκρουση στις σχέσεις των εξαρτημένων, καθώς αρχίζει να έχει προτεραιότητα έναντι άλλων επαγγελματικών, οικογενειακών και προσωπικών υποχρεώσεων

Υποτροπή

Οι τοξικομανείς μπορεί να ανταποκριθούν στις ασκήσεις, επιστρέφοντας πίσω στα ίδια πρότυπα δραστηριότητας, ακόμη και μετά από μακρές περιόδους ομαλότητας

Όταν ξεκινάτε την τακτική ρουτίνα γυμναστικής σας, προσέξτε αυτούς τους βασικούς δείκτες που αναφέρονται. Εάν βρεθείτε υπερβολικά έμμονος με άκαμπτες ρουτίνες προπόνησης, κατανάλωση ενέργειας, καταμέτρηση θερμίδων και ζύγιση σε πολλές φορές την ημέρα, τότε κρατάτε το κεφάλι σας υπό έλεγχο - θα μπορούσε να σας οδηγήσει σε μια πολύ επικίνδυνη πορεία.

Ψυχολογικές επιδράσεις

Όπου οι γυναίκες συχνά συσχετίζουν τα χαρακτηριστικά μιας ιδεατής εικόνας του σώματος με την ανορεξία, τα αρσενικά τείνουν να κλίνουν περισσότερο προς τη σωματική δυσμορφία, μια ψυχική διαταραχή που φιλοξενεί τη νοοτροπία ότι η εμφάνιση του ατόμου είναι σοβαρά εσφαλμένη και απαιτεί εξαιρετικά μέτρα για τη βελτίωσή του.

Εν προκειμένω, τα υπερβολικά επίπεδα γυμναστικής ή bodybuilding για να επιτευχθεί η τέλεια σωματική διάπλαση. Ο Δρ Τζόουνς εξηγεί ότι οι ψυχολογικές συνέπειες αυτού του γεγονότος συχνά εμφανίζονται σε λίγα επίπεδα.

"Ο εθισμός μπορεί να είναι σε σχέση με την εικόνα του σώματος και την αίσθηση του εαυτού. Και έτσι μπορεί να είναι συμπτωματικό της χαμηλής αυτοεκτίμησης ή μη αισθάνεται άνετα με τον εαυτό του. "

«Υπάρχει επίσης ο εθισμός στις φυσικές χημικές ουσίες του σώματος που παράγονται στο πλαίσιο της κατάρτισης, όπως οι ενδορφίνες».

"Είναι μια καλή χημική ουσία, ώστε να μπορεί να είναι ένας καλός τρόπος αντιμετώπισης του άγχους. Η άσκηση είναι καλή για την ψυχική υγεία, είναι μόνο όταν γίνεται εθισμός ότι έχει επιζήμιες συνέπειες. "

Τι είδους βλάβη μπορεί να κάνει στο σώμα σας;

Ποια γυμναστική εξαρτάται από το σώμα σας

Ο καθηγητής Aaron Coutts ειδικεύεται στον αθλητισμό και την άσκηση στο Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Σίδνεϊ. Λέει ότι αυτές οι ενδορφίνες είναι συχνά γνωστές ως «ευτυχείς ορμόνες» στις οποίες οι άνθρωποι μπορούν να εθιστούν νωρίς.

Ο εθισμός στο γυμναστήριο τείνει να επηρεάσει εκείνους που ξεκινούν περισσότερο την εκπαίδευση αντοχής, αλλά ο καθηγητής Coutts προειδοποιεί ότι ο εθισμός στο γυμναστήριο μπορεί επίσης να είναι μια πραγματική δυνατότητα.

"Μπορεί να συμβεί αν γυμναστείτε πολύ σκληρά δύο φορές την ημέρα για καθημερινή χρήση χωρίς ανάκαμψη", εξηγεί.

Πιο συγκεκριμένα, αυτό μπορεί να συμβεί με κατάρτιση ακραίας αντίστασης ή εκπαίδευση αντοχής. Δεν υπάρχει καθορισμένο χρονικό διάστημα που ένα άτομο χρειάζεται να περάσει στο γυμναστήριο, πριν να θεωρηθεί εξαρτημένος αν και είναι όλα σχετικά.

"Δεν είναι μόνο ο χρόνος που περνάει στο γυμναστήριο, είναι οι στόχοι", λέει ο Coutts.

"Εάν κάποιος ανταγωνίζεται σε ένα γεγονός, τότε πρέπει να αφιερωθεί κάποιος χρόνος στην εκπαίδευση για το γεγονός, αλλιώς μπορεί να καταλήξετε να πληγωθείτε."

Δυστυχώς δεν υπάρχει τρόπος να τοποθετήσετε ένα αντικειμενικό σχήμα στο χρονικό πλαίσιο.

"Θα πάρετε τους αθλητές να εκπαιδεύονται δύο φορές την ημέρα, πρωί και βράδυ στην πισίνα, αλλά δεν είναι εθισμένοι. Αλλά μπορείτε να έχετε κάποιον να εκπαιδεύσει μία φορά την ημέρα για πολύ λιγότερο χρόνο και δείχνουν σημάδια εθισμού ».

Το μήνυμα "πάρτε μακριά" είναι αρκετά απλό. Εκείνοι που κινδυνεύουν περισσότερο με τον εθισμό στο γυμναστήριο είναι άνδρες που εκτελούν μεγάλους όγκους άσκησης χωρίς να το ταιριάζουν με την κατάλληλη διατροφή και ανάκαμψη.

Ο καθηγητής Coutts περιγράφει τις επιδράσεις στους τέσσερις βασικούς τομείς του σώματος:

  • Φυσικές αλλαγές: Το σώμα υποφέρει από ανεπαρκή ανάκαμψη ώστε να ταιριάζει με το φυσικό άγχος που δίνετε.
  • Μεταβολισμός: Σε ακραίες συνθήκες, δυσλειτουργία του μεταβολισμού του οργανισμού και τρόπος ρύθμισης του καυσίμου.
  • Ορμονική ρύθμιση: Οι ορμόνες ρυθμίζουν τον τρόπο με τον οποίο ένα σώμα προσαρμόζεται στο ερέθισμα. Η πρακτική της υπερπαραγωγής μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο αυτές οι ορμόνες θα απελευθερώνονταν κανονικά και υγιεινά στο σώμα. Αυτό με τη σειρά του οδηγεί σε χαμηλότερη τεστοστερόνη και υψηλότερες ορμόνες στρες.
  • Ανοσοποιητικό σύστημα: Το σύστημα i mmune μπορεί να ρυθμιστεί ανεπαρκώς λόγω υπερβολικής προπόνησης. Αυτό οδηγεί σε χαμηλές αμυντικές ικανότητες σε ιούς και παθογόνα, πράγμα που σημαίνει ότι θα αρρωστήσετε πιο συχνά.
  • Μασική μάζα: Η υγιεινή προπόνηση μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλότερο σωματικό λίπος, αλλά τα υπερβολικά επίπεδα θα προκαλέσουν απώλεια μυϊκής μάζας ανάλογα με τη φύση της άσκησης. Μπορεί να γίνει μια ακραία διαταραχή.

Πώς να το διορθώσετε

Δεν υπάρχει μαγικό χάπι όταν πρόκειται για την πρόληψη της εμφάνισης εξάρτησης από άσκηση και υπερβολικής προπόνησης. Ο καθηγητής Coutts σημειώνει ωστόσο ότι τα κρίσιμα πράγματα είναι απλά πράγματα όσον αφορά τη θεραπεία.

Η επαρκής πρόσληψη υδατανθράκων είναι απαραίτητη

Ο υδατάνθρακας είναι μια άμεση πηγή καυσίμων. Οι τάσεις φυσικής κατάστασης ευνοούν τη διατροφή χαμηλών υδατανθράκων, αλλά ο υδατάνθρακας αποτελεί βασικό καύσιμο για την άσκηση.

"Εάν έχετε χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και ασκείτε πολύ, θα έχετε χαμηλή ενέργεια και αυτό θα οδηγήσει σε κακή απόδοση και αυξημένη ασθένεια - και αυτός είναι ένας μηχανισμός για υπερβολική προπόνηση".

Αλλάξτε τη σκέψη σας

Ο Δρ Τζόουνς, ο οποίος ειδικεύεται στην αθλητική ψυχολογία, λέει ότι σε ένα πνευματικό επίπεδο, είναι πάντα γύρω από την τροποποίηση των σκέψεων και των συμπεριφορών προς την εκπαίδευση.

«Η εξάρτηση από το κάψιμο ξεκινά με τη συμπεριφορά», λέει.

"Σταματήστε και ξεκουραστείτε μερικές εβδομάδες για να αποδείξετε ότι δεν είστε εθισμένοι. Όταν πηγαίνετε διακοπές και ψάχνετε για ένα μέρος για να μείνετε, μην κυνηγούν όλα τα γυμναστήρια γύρω από την περιοχή. Αυτό είναι ένα θέμα συμπεριφοράς. "

Διαχείριση άγχους

Στο συναισθηματικό μέτωπο, είναι όλα σχετικά με την κατάρτιση του νου σας να διαχειριστείτε το άγχος με θετικό τρόπο.

«Η άσκηση είναι ένας τρόπος αντιμετώπισης του άγχους αλλά με άλλους τρόπους είναι εξίσου σημαντικός», λέει.

"Το ψυχολογικό πράγμα είναι ακριβώς να σιγουρευτεί ότι η αίσθηση της αξίας και της αξίας σας δεν εξαρτάται από το πόσο καλός είναι ένα πακέτο έξι που έχετε."

Γνωρίστε τους δικούς σας στόχους

Είναι επίσης μια καλή ιδέα να είσαι ρεαλιστής για τις προσδοκίες του σώματος που ψάχνεις για να επιδιώξεις τους δικούς τους στόχους γυμναστικής.

Οι κατασκευαστές αγωνιστικών οργανισμών που έχουν ισορροπημένες συνήθειες και δεν είναι εθισμένοι θα έχουν κορυφαίες εποχές και εκτός εποχής εκπαίδευσης.

"Αυτό σημαίνει ότι δεν θα έχουν το σώμα τους να τακτοποιούν και να ταλαντεύονται συνεχώς", λέει ο Jones.

"Είναι ανθυγιεινό να έχουμε το σώμα σε σχήμα που απεικονίζεται στα μέσα ενημέρωσης ως τέλειο σχήμα σώματος, είναι στην πραγματικότητα αρκετά ανθυγιεινό".

Η κατώτατη γραμμή

Ένα όμορφο σώμα δεν σημαίνει απαραίτητα ένα υγιές σώμα.

"Αυτό που είναι υγιές για το σώμα είναι από την άποψη της βιοχημείας και της λειτουργίας της καρδιάς. Η αντίληψή μας για «υγιή» είναι κάτι που πρέπει να επανεξετάσουμε », προσθέτει ο Jones.

Ο πιο ικανοποιητικός τρόπος για να ελέγξετε τα επίπεδα άγχους κατάστασης;

"Βγείτε έξω, απολαύστε ένα παγωτό κάθε τόσο για να αποδείξετε στον εαυτό σας ότι δεν είστε εθισμένοι".

Ενδιαφέροντα Άρθρα

Υπεάρξε την Κομψή Κοσμήτορα

Range Rover x Brabus-Startech φορτηγό

Περιηγηθείτε στα μεγαλύτερα ανθρώπινα κύματα στον κόσμο στην Ουαλία

Καλύτεροι ντυμένοι άνδρες της εβδομάδας. Nick Jonas, John Legend & Joshua Jackson