Ξεχάστε την προσοχή: Μελέτη αποκαλύπτει ότι η γιόγκα συνδέεται με την εξαντλητική ναρκισσιστική

Anonim

Είναι η πνευματικότητα απλά ένας κώδικας για τον ναρκισσισμό; Για χρόνια νομίζαμε ότι είμαστε κυνικοί μπάσταρδος για να χλευάζουμε τους ανθρώπους που αποκαλούν τεντώνοντας μια θρησκευτική εμπειρία. Και ναι: ήμασταν (εξακολουθούμε να είμαστε!) Ζηλιάρης των σφιχτών κοιλιακών και γοητευμένων ποδιών του γιόγκι. Αλλά επίσης: η κριτική μας είναι δικαιολογημένη! Απλά ρωτήστε την επιστήμη.

Η γιόγκα υποτίθεται ότι είναι ένας διαλογισμός ανοιχτού ματιού 90 λεπτών που σας διδάσκει ότι ο εαυτός είναι μια ψευδαίσθηση. Όσο καλύτερα καταλαβαίνετε αυτό, τόσο πιο φωτισμένο είστε. Θεωρητικά, αυτή είναι μια εντελώς μη εγωιστική και όμορφη ιδεολογία.

Ωστόσο, μια πρόσφατη μελέτη έρχεται σε άμεση αντίθεση με αυτό, διαπιστώνοντας ότι οι σύγχρονες πρακτικές διαλογισμού και γιόγκα μπορούν πραγματικά να φουσκώνουν το εγώ σας. Το Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον (που δημοσίευσε τα ευρήματά τους στην Εφημερίδα της Ψυχολογικής Επιστήμης ), πήρε 93 μαθητές γιόγκα και αξιολόγησε την αίσθηση της αυτο-βελτίωσης τους σε περίοδο 15 εβδομάδων.

Κατ 'αρχάς αξιολόγησαν την αντίληψη των συμμετεχόντων για αυτο-ανάπτυξη με το ερώτημα πώς συγκρίνονται με τον μέσο φοιτητή γιόγκα στην τάξη τους. Στη συνέχεια έκαναν μια δοκιμασία που αναγνώρισε τις υποκείμενες ναρκισσιστικές τάσεις (π.χ. οι συμμετέχοντες έπρεπε να αξιολογήσουν πόσο βαθιά φράσεις όπως «θα είμαι γνωστός για τις καλές πράξεις που θα έκανα»). Τέλος, όπως ανέφερε ο Quartz, διοίκησαν μια κλίμακα αυτοσεβασμού, ζητώντας από τους συμμετέχοντες να συμφωνήσουν με δηλώσεις όπως: "Αυτή τη στιγμή έχω μεγάλη αυτοεκτίμηση".

"Όταν οι μαθητές αξιολογήθηκαν την ώρα μετά την τάξη γιόγκας τους, έδειξαν σημαντικά υψηλότερη αυτο-ενίσχυση, σύμφωνα με τα τρία μέτρα, παρά όταν δεν είχαν κάνει γιόγκα τις προηγούμενες 24 ώρες (Quartz)".

Παρόμοια αποτελέσματα ελήφθησαν από μια ομάδα εθελοντών που ασκούσαν διαλογισμό. Το οποίο προκαλεί την ερώτηση: οι συμμετέχοντες κάλεσαν αυτές τις δραστηριότητες "χαλάρωσης του εγώ" λάθος ή ο Βούδας ήταν ένας παλαίμαχος ψεύτης;

Η πρώτη φαίνεται πιο πιθανή. Στην πραγματικότητα, υπάρχει μια μακρόχρονη θεωρία που διατυπώθηκε από διάφορους ακαδημαϊκούς ότι οι Δυτικοί δάσκαλοι του Βουδισμού, «Αδυνατούν να ασκήσουν με προσοχή την ανιδιοτέλεια που θα πρέπει να χαρακτηρίζει τους στόχους αυτών των προσπαθειών» ( Quartz ). Αν και η γιόγκα και ο διαλογισμός προορίζονταν αρχικά ως τρόποι για να ηρεμήσει το εγώ, πολλοί νέοι ασκούμενοι τις κάνουν με την αυτο-βελτίωση ως κύριο στόχο τους.

Το οποίο είναι αρκετά δίκαιο. Αλλά όπως επισημαίνει ο Andrew Hampson από τα Bad Yogi Retreats. δεν μπορείτε να έχετε τον φωτισμό σας και να το φάτε. Επίσης: απλά επειδή η γιόγκα σας κάνει να αισθάνεστε καλά για τον εαυτό σας, δεν σημαίνει ότι σας κάνει εγωιστές.

"Ο τρόπος που διδάσκω και ο τρόπος που προπονούμαι είναι να είμαι« πραγματικός »και να μην είμαι επιληπτικός ή αλαζονικός για τις στάσεις που μπορείς να κάνεις καλά».

"Και πιστεύω ακράδαντα ότι όποιος αγωνίζεται για μια υγιή σπονδυλική στήλη και ένα ήσυχο μυαλό κατευθύνεται πνευματικά προς τη σωστή κατεύθυνση", είπε.

"Λέγοντας ότι υπάρχει μόνο μια αληθινή εκδοχή της γιόγκα είναι σαν να λέει ότι υπάρχει μόνο ένα πραγματικό είδος μουσικής."

"Η κατώτατη γραμμή είναι εάν κινείστε το σώμα σας προσεκτικά και αναπνέοντας συνειδητά τότε ασκείτε τη γιόγκα. Αυτή είναι η πλήρης στάση! Το όνομα ή το ύφος της γιόγκα δεν είναι σημαντικό, πόσο ιδανική είναι η ιδρώτα ή η ζεστή γιόγκα. Η συνειδητή αναπνοή και η συνεπής κίνηση είναι σημαντική! », Είπε.

Ενδιαφέροντα Άρθρα

Ο Ryan Gosling σας δείχνει τον σωστό δρόμο για τις μπότες εργασίας στο βράχο στο κοινό

Πώς να φοράτε μια ακίδα Lapel και πού να τα αγοράσετε

Η Mercedes-Benz αποκάλυψε το φρένο λήψης CLA

Η εξωφρενική μόδα του Jared Leto συνεχίζει να αποπροσανατολίζει την ανθρωπότητα