Μην αγοράζετε κοστούμι μέχρι να γνωρίζετε τη διαφορά μεταξύ ενός φθηνού και ακριβού

Anonim

Ο μέσος Τζο μπορεί να συγχωρεθεί επειδή δεν αισθάνεται την ανάγκη να επενδύσει σε ένα ακριβό κοστούμι. Αλλά ποιος θέλει να είναι μέτριος; Παρά τα κοστούμια πολυτελείας που αναζητούν και αισθάνονται καλύτερα από τα σκουπίδια γρήγορης ταφής, παραμένει μια ερώτηση: Γιατί μερικά κοστούμια κοστίζουν $ 100 και άλλα $ 1000 ή περισσότερα;

Ήρθε η ώρα να εκπαιδεύσετε (και να εκπαιδεύσετε) μερικούς από εσάς για τους βασικούς παράγοντες που συνθέτουν ένα ανδρικό κοστούμι - βρίσκοντας ένα που να ανταποκρίνεται στις αρμονικές ανάγκες σας. είτε είστε ο φτηνός τύπος είτε ο γλύπτης.

Η ποιότητα του υφάσματος είναι ένας παράγοντας που ταιριάζει, που είναι εύκολο να διακριθεί απλά από την αίσθηση και έχοντας μια βασική κατανόηση των φυσικών έναντι των συνθετικών ινών. Στη συνέχεια, υπάρχει η εφαρμογή - με μερικές μάρκες που παράγουν έτοιμα σακάκια κοστουμιών που φυσικά κόβουν κοφτερά στον ώμο και αγκαλιάζουν στη μέση.

Αλλά το πιο δύσκολο (και το πιο σημαντικό) μέρος στην αγορά κοστούμι είναι η πραγματική κατασκευή. Έχουμε ακούσει τους όρους με πλήρη καμβά, μισό καμβά, και fused κοστούμια. Τώρα, ήρθε η ώρα να υιοθετήσουμε τον εαυτό μας αυτή τη γλώσσα. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε μεγαλύτερη κατανόηση για το τι αγοράζετε πραγματικά και, ουσιαστικά, για τη χειροτεχνία για την οποία πληρώνετε.

Πλήρης καμβά

Η διασταύρωση αναφέρεται στο σακάκι κοστουμιών (όχι στο παντελόνι). Τρέφοντας από τον ώμο μέχρι το τέλος του σακάκι, ο καμβάς αποτελείται από χοντρότριχες, που κάθεται κάτω από το κέλυφος (ή το εξωτερικό ύφασμα) του σακάκι. Όπως ένα καλό ζευγάρι τζιν, ο καμβάς καπάκι καλά και καλούπια στο σώμα σας με την πάροδο του χρόνου? δίνοντας πίσω την ελευθερία κινήσεων και μια εξατομικευμένη εφαρμογή.

Αλλά με τέτοια άψογη χειροτεχνία έρχεται ένα τεράστιο κόστος. Το ράψιμο του καμβά κάτω από το κέλυφος είναι άστατο, περιλαμβάνει πολλή εργασία βελονιών και χρονοβόρα. Και υπάρχει μια τέχνη σε αυτό, που σημαίνει ένα εξειδικευμένο tailor είναι απαραίτητη και λόγω της ικανότητάς τους, ράφτες κοστίζουν χρήματα.

Ένα πλήρες μανίκι από καμβά ως μέρος κοστούμιου είναι ένα επενδυτικό κομμάτι που έχει σχεδιαστεί για τα τελευταία χρόνια, αν ληφθεί μέριμνα. Με το να παραμείνετε ουδέτεροι, κλασικές αποχρώσεις όπως το μαύρο, το μπλε και το γκρι, ο δείκτης δολαρίου σε αυτό το κοστούμι (δεδομένου ότι το φοράτε για το υπόλοιπο της ζωής σας) αποδεικνύει ότι αξίζει τον κόπο. Και θα δεις κι εσένα δολοφόνο.

Κοστούμια κοστούμια

Για τους φτηνότερους μεταξύ σας, υπάρχει το τζάκετ, το οποίο παραπονιέται στα ράφια των περισσότερων λιανοπωλητών και των καταστημάτων γρήγορης μόδας. Η τήξη αναφέρεται στην εύτηκτη επένδυση της στολής, η οποία είναι κολλημένη (όχι χειροποίητα) στο κέλυφος της στολής - τόσο στα μπροστινά πλαίσια όσο και στα πτερύγια.

Σε σύγκριση με την έρευνα, το σακάκι είναι πιο άκαμπτο και δεν προσαρμόζεται στο σώμα με την πάροδο του χρόνου. Όμως, τα fused κοστούμια διατιμώνται σε ένα κλάσμα του κόστους ενός κοστούμι.

Ενώ τα συγκολλημένα μπουφάν έχουν βελτιωθεί σημαντικά - όπως και όλα τα κολλημένα - η κόλλα θα σπάσει με φθορά και στεγνό καθάρισμα με την πάροδο του χρόνου. Αισθητικά, η οικονομική προμήθεια των συντηρημένων κοστουμιών σημαίνει ότι μπορείτε να αγοράσετε ένα χωρίς πολλή σκέψη και θα πρέπει να πειραματιστείτε με χρώματα και εκτυπώσεις στην τάση (όπως ελέγχους παραθύρων ή πράσινες αποχρώσεις). Δεν θα πειράξει αν παίρνετε μια ή δύο εποχές φθορά από αυτό, γι 'αυτό πάμε σκληρά.

Μισό καμβά

Θα βρεθείτε σε ένα ισόγειο μεσαίο έδαφος στο μισό καμβά. Δίνει το δομικό πλεονέκτημα ενός πλήρους καμβά αλλά χωρίς τη μαζική επένδυση. Ένα μισό καμβά κοστούμι χρησιμοποιεί ένα ραμμένο κομμάτι καμβά στο στήθος και στο πέτο του σακάκι και είναι λιωμένο στο κάτω μέρος του σακάκι.

Αυτό σας επιτρέπει να έχετε τη δομή στο μεγαλύτερο μέρος της στολής - τον ώμο - και διατηρείτε την τιμή κάτω με λιγότερα χειροτεχνήματα στο υπόλοιπο.

Η κατασκευή επιτρέπει στο κοστούμι να κολυμπάει φυσικά πάνω από το στήθος σας χωρίς να φαίνεται άκαμπτο, πράγμα που συμβαίνει με ένα fused κοστούμι. Αυτά τα μπουφάν επίσης διαρκούν περισσότερο και είναι άκυρα από τα προβλήματα διοχέτευσης που εμφανίζονται με την πάροδο του χρόνου με μανδύες, καθώς η κόλλα σπάει.

Εάν είστε διατεθειμένοι να αποθηκεύσετε λίγες φόρμες εργασίας - σε διαφορετικά χρώματα και σχέδια, τότε ο μισός καμβάς μπορεί να είναι ο καλύτερος για εσάς και το πορτοφόλι σας. Και, η δομή του βλέπει εσείς να πάρετε τη δουλειά ενός προσαρμοστή πέρα ​​από το πάνω μέρος του σακάκι χωρίς να διαλύσει την πιθανή εξοικονόμηση σας για μια κατάθεση σπίτι.

Μαλλί Vs. Κασμίρι

Το μαλλί είναι το πιο συνηθισμένο ύφασμα κοστουμιών και έρχεται σε δύο κύριες ποικιλίες νήματος: πενιέ (όπου οι ίνες χτενίζονται πριν την κλώση) και μάλλινα (μη χτενισμένα). Με λίγα λόγια, το μαλλί υφαίνεται για να σχηματίσει τα παραδοσιακά σας φανέλα, τίνι, γαμπάρντ και υφάσματα τοιχογραφίας.

Superwool είναι ένας όρος που ρίχνεται γύρω από πολύ, πάρα πολύ. Σούπερ 100 έως 180 (ανεβαίνει σε βήματα των 20), ο αριθμός αναφέρεται σε πόσες φορές το μάλλινο μαλλί έχει στριφτεί όταν γίνεται. Όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο λεπτότερο και ελαφρύτερο το ύφασμα θα είναι, και τόσο πιο ακριβό είναι το κοστούμι.

Αλλά τα ελαφρύτερα μάλλινα κοστούμια (Super 140, 160, ή 180) δεν διατηρούν το σχήμα τους επίσης. Δεν είναι ούτε ανθεκτικά. Οτιδήποτε πάνω από 140 θα πρέπει να φυλάσσεται για ειδικές περιπτώσεις, καθώς το ύφασμα είναι πολύ λεπτότερο από ένα συμβατικότερο Super 100. Ένα υψηλό Super είναι μεγάλη συντήρηση, οπότε προετοιμάστε τον εαυτό σας προτού να αγοράσετε.

Οι περισσότερες από τις κοστουμιές σας θα γίνονται από μαλλί, καθώς η πολυτέλεια του υφάσματος πηγαίνει με την περίπλοκη κατασκευή του σακάκι. Όταν πηγαίνετε για ένα μη αγκαλιασμένο μπουφάν, επιλέξτε ένα βαρύτερο βαμβακερό μαλλί, όπως ένα τίνι ή ένα αγγλικό μαλλί. Αυτά καλύπτουν καλύτερα το σώμα σας και δίνουν περισσότερο δομημένη εμφάνιση, αλλά η τιμή θα ωθηθεί προς τα επάνω λόγω της περιεκτικότητας σε μαλλί.

Ένα μίγμα κασμίρ είναι μια πιο πολυτελής έκδοση του μάλλινου κοστουμιού. Το κασμίρ προέρχεται από το μαλακό υπόστρωμα αιγών που εκτρέφονται για την παραγωγή του μαλλιού. Και, είναι μια κοπιαστική, χειροποίητη δουλειά που εξάγει το μαλλί και στη συνέχεια το χτενίζει σε ένα νήμα για κοστούμια. Έτσι, είναι ακριβό. Πολύ ιταλικά, το κασμίρ δίνει μια ωραία λάμψη σε ένα κοστούμι, αλλά αν δεν είναι το φλιτζάνι τσάι σας, κολλήστε στα περισσότερα αγγλικά ματ μαλλί ή βαμβακερά.

Βαμβάκι Vs. Λευκά είδη Vs. Είδος ελαφρού ραβδωτού υφάσματος

Το βαμβάκι είναι το δεύτερο πιο δημοφιλές ύφασμα για κοστούμια και προέρχεται από φυτικές ίνες. Οι βαμβακερές φόρμες κινούνται και αναπνέουν καλά και είναι ικανοποιητικές για απαλότητα. Αλλά, το βαμβάκι καθυστερεί στο πολυτελές τμήμα σε σύγκριση με τα υφάσματα από μαλλί.

Ιδανικό για τους καλοκαιρινούς μήνες, το λινάρι είναι ελαφρύ, ευάερο και αναπνέει καλά, λόγω της πορώδους δομής του. Αλλά, τσακίζει εύκολα. Η κατανόηση ότι οι πτυχές προσθέτουν χαρακτήρα βοηθούν την αιτία του λινό. Αλλά, ουσιαστικά, είναι ένα off-duty κοστούμι? επιδαπέδια ή συγκολλημένα. Μια μικρή άκρη: κολλήστε σε βαρύτερα κλινοσκεπάσματα, για να διατηρήσετε τη μορφή και το κουρτίνα.

Το Seersucker είναι ένα άλλο φαβορί για τους ζεστούς μήνες. Είναι υφασμένα με «τσάκρα», δίνοντάς του μια ζαρωμένη εμφάνιση. Αποτελώντας μέρος της γοητείας, τα χτυπήματα θα πρέπει να αγκαλιάζονται για την απροσεξία που είναι.

Τα συνθετικά υφάσματα με χαμηλή πτώση

Αυτά είναι τα φθηνά υφάσματα και περιλαμβάνουν πολυεστέρα, ρεγιόν και οξικό. Δεν είναι φυσικές ίνες έτσι δεν είναι αναπνεύσιμες, καθιστώντας τους δύσκολο να φορέσουν το καλοκαίρι. Και τα συνθετικά είναι πιο άκαμπτα και φαίνονται «φτηνά» για να τα δούμε. Τα περισσότερα συντηρημένα κοστούμια θα κατασκευαστούν από συνθετικά υφάσματα, με την περιεκτικότητα σε μαλλί ή βαμβάκι να αυξάνεται σε σχέση με την τιμή. Το μόνο πλεονέκτημα γι 'αυτό το ύφασμα είναι ότι είναι απαλλαγμένα από ρυτίδες και είναι αρκετά ανθεκτικά.

Η γνώμη εμπειρογνωμόνων ενός κοστουμιού

Συνήθως η φθηνότερη τιμή κοστούμι, το φθηνότερο το ύφασμα και να κάνει. Ουσιαστικά, με ένα ακριβό κοστούμι μπορείτε να περιμένετε να μελετήσετε τρία βασικά συστατικά: ύφασμα, ταιριάζει, & κάνει. Ωστόσο, είναι πιθανό να έχετε καλή φόρμα σε φθηνότερο κοστούμι, όχι σε όλες τις περιπτώσεις, αλλά είναι δυνατόν.

Όσον αφορά τη διάρκεια ζωής, εξαρτάται από τις μάρκες που βλέπετε. Για παράδειγμα, οι μεγάλες διεθνείς μάρκες - όπου η πληρωμή σας πάνω από $ 1500 συνήθως έχει μικρότερη διάρκεια ζωής λόγω των λεπτών και λεπτών υφασμάτων που χρησιμοποιούν. Έτσι, αυτά τα προϊόντα θα πρέπει να φοριούνται φειδωλά.

Αυτό που παρέχουμε στην εγχώρια αγορά μας είναι κάπου στη μέση. Όπου χρησιμοποιείτε πολύτιμα υφάσματα υψηλής ποιότητας και κάνετε, με το μπόνους ανθεκτικότητας και διάρκεια ζωής σύμφωνα με ένα premium branded product. Αυτό είναι που αναμένει ο σημερινός καταναλωτής.

Dom Bagnato - Σχεδιαστής / Διευθυντής

Ενδιαφέροντα Άρθρα

Ο Ryan Gosling σας δείχνει τον σωστό δρόμο για τις μπότες εργασίας στο βράχο στο κοινό

Πώς να φοράτε μια ακίδα Lapel και πού να τα αγοράσετε

Η Mercedes-Benz αποκάλυψε το φρένο λήψης CLA

Η εξωφρενική μόδα του Jared Leto συνεχίζει να αποπροσανατολίζει την ανθρωπότητα