Η διαφορά μεταξύ $ 500 και $ 5.000 Watch, εξηγείται από έναν εμπειρογνώμονα

Anonim

Υπάρχουν δύο είδη ανθρώπων σε αυτόν τον κόσμο: εκείνοι που πιστεύουν ότι είναι το δικός τους δόθηκε από το Θεό να κατέχουν ένα ρολόι πολυτέλειας και όσοι πιστεύουν ότι ο μόνος τρόπος να πει κανείς το χρόνο είναι με ένα iPhone.

Έχετε ακούσει το σκεπτικό: "Γιατί θα πληρώσω για κάτι που το τηλέφωνό μου μπορεί να κάνει δωρεάν;"

Ένα δικαιολογημένο σημείο στη σημερινή κοινωνία, ωστόσο, θέλαμε να εμβαθύνουμε λίγο περισσότερο για να εκπαιδεύσουμε τους αναγνώστες σε ό, τι συμβαίνει σε ένα ρολόι που κοστίζει $ 500 ή $ 5.000. Η ιδέα είναι ότι θα είστε σε θέση να κάνετε τη δική σας απόφαση ακούσματος για την αγορά ρολογιών εάν καταλαβαίνετε γιατί μπορεί να κοστίσει δέκα φορές περισσότερο από ένα άλλο.

Και γιατί $ 500 έναντι $ 5.000; Αυτά τα δύο σημεία τιμών αντιπροσωπεύουν καλύτερα το σημείο εισόδου για προσιτές και υψηλού επιπέδου πολυτελή ρολόγια. Χρησιμοποιήσαμε επίσης τον συντάκτη παρακολούθησης της Αυστραλιανής Οικονομικής Επισκόπησης, Bani McSpedden, για να βοηθήσετε με τον εντοπισμό ορισμένων από τις διακυμάνσεις.

Κοίτα και μάθε.

Τα υλικά κάνουν την τιμή

Πάρτε ένα ρολόι γύρω από το σήμα των $ 500 και συνήθως θα παρατηρήσετε μερικές συνέπειες:

 • Χείλη ακμής
 • Απλούστερα σχήματα
 • Λιγότερες λεπτομέρειες
 • Λιγότερο πινελιές και γυαλισμένες επιφάνειες

Με απλά λόγια, στο προσιτό τέλος του φάσματος ρολογιών υπάρχουν μικρές αισθητικές διαφορές στο φινίρισμα υλικού.

"Μπορεί να είναι υλικά, αλλά το πράγμα που είναι το πιο σημαντικό για τη διαφορά στις τιμές είναι το φινίρισμα του ρολογιού. Και είναι ίσως λίγο πιο αισθητό το πιο ακριβό ρολόι ", εξηγεί ο McSpedden.

"Η τελειότητα, η ποιότητα των υλικών και οι επεξεργασίες όπως το μη αντανακλαστικό γυαλί σε ένα κρύσταλλο, αυτό το είδος θα προσθέσει στην τελική τιμή ενός ρολογιού".

Οι ειδικοί λένε ότι μπορεί να βρείτε επίσης διαφορές στα ιμάντα ρολογιών όταν πρόκειται για αυτά τα δύο σημεία τιμών. Σε $ 500 θα μπορούσατε να πάρετε ένα σφραγισμένο δερμάτινο λουρί από δέρμα σε αντίθεση με το γνήσιο αλλιγάτο δέρμα - μια μικρή αλλά αξιοσημείωτη αίσθηση ποιότητας.

Μόλις οι τιμές χτυπήσουν το $ 4.000 - $ 5.000 σήμα, οι πελάτες μπορούν να αναμένουν να βρουν πράγματα όπως πόρπες ανάπτυξης και πιο περίπλοκα τελειώματα που χρησιμοποιούνται σε όλο το κομμάτι.

Σύνθετες μέθοδοι κατασκευής

Ένας από τους πιο αμφιλεγόμενους τομείς τιμολόγησης ρολογιών είναι οι μέθοδοι κατασκευής που χρησιμοποιούνται για ένα ρολόι και την κίνηση του.

Ενώ η McSpedden πιστεύει ότι «δεν υπάρχει συσχέτιση μεταξύ ακρίβειας και τιμής για μεγάλο χρονικό διάστημα», άλλοι εμπειρογνώμονες ορκίζονται από την πρόσθετη ακρίβεια που συχνά δίνει εντολή για μεγαλύτερη τιμή.

Με βάση τις παρατηρήσεις του τελευταίου, εδώ μπορείτε να περιμένετε ένα ρολόι στην περιοχή των 500 δολαρίων:

 • Λιγότερες χειροκίνητες ρυθμίσεις
 • Λιγότερη βελτίωση στη χρονομέτρηση (διαδικασία ρύθμισης)

Και εδώ τι να περιμένετε για ένα ρολόι στην περιοχή των $ 5.000:

 • Μια κίνηση που ικανοποιεί τις προδιαγραφές του χρονομέτρου ακόμα και όταν δεν είναι πιστοποιημένη ως μία
 • Καλύτερα φινίρισμα χεριών, ποιότητα υλικών και θεραπείες που χρησιμοποιούνται στο ρολόι όπως το μη αντανακλαστικό γυαλί
 • Χειρολαβή χεριών
 • Χάραξη χεριών
 • Σμάλτο χειρός

Η γενική συναίνεση είναι ότι όσο πιο απλή η κίνηση είναι η κατασκευή και ο τερματισμός, τόσο φθηνότερο θα είναι. Ένα μηχανικό ρολόι απαιτεί περισσότερο χρόνο και εργασία για να παραχθεί λόγω των σύνθετων μηχανικών κινήσεων του που απαιτούν ένα άτομο να συναρμολογηθεί. Ορισμένα εξαρτήματα μπορεί να είναι πολύ ευαίσθητα για να αναπαράγουν μια μηχανή.

"Υπάρχει πολύ μικρή διαφορά τιμής στην κίνηση στα ρολόγια Quartz", εξηγεί ο McSpedden. "Χρησιμοποιούν ένα δομοστοιχείο και η ενότητα αυτή δεν είναι το πιο ακριβό πράγμα".

Πραγματικό κόστος σχεδιασμού

Πιστέψτε το ή όχι, ο σχεδιασμός ενός ρολογιού παίζει λίγο στο τελικό κόστος ενός ρολογιού αν είναι $ 500 ή $ 5.000. Αυτό είναι σύμφωνα με τον McSpedden που αμφισβητεί έντονα τον συσχετισμό μεταξύ σχεδίου και τιμής.

"Δεν νομίζω ότι παίζει με το κόστος. Αν μιλάτε για ένα καλά σχεδιασμένο ρολόι, για πολλούς θα έλεγαν ότι ένα ρολόι $ 200 του Daniel Wellington είναι «καλά σχεδιασμένο» επειδή δεν είναι υπερβολικά διακοσμημένο ή υπερβολικά γυαλιστερό. Στην πραγματικότητα, η απλότητα του είναι αυτό που το ορίζει. "

"Θα λέγατε το ίδιο πράγμα για ένα γερμανικό Nos Glashütte στα $ 5.000. Και πάλι, ο καθαρός σχεδιασμός είναι παρόμοιος, αλλά δεν νομίζω ότι αντιπροσωπεύει πολύ με την τιμή. "

Ενώ αυτό μπορεί να ισχύει για ρολόγια μινιμαλιστικού ύφους, υπάρχουν κάποιες αξιοσημείωτες διαφορές ανάμεσα σε πιο περίτεχνα σχεδιασμένα ρολόγια σε αυτά τα τμήματα τιμών. Αυτό βεβαίως συνδέει τις παραγωγικές διαδικασίες με τις κατασκευές και όχι με τη φάση σχεδιασμού από την οποία προέρχεται.

Χαμηλότερες τιμές ρολόγια σε $ 500 μπορεί να αποφέρει:

 • Λεπτές κλήσεις που φαίνονται πιο δισδιάστατες
 • Blued χέρια που είναι ηλεκτρολυτικά ή ζωγραφισμένα στο χέρι αντί να θερμαίνονται σε μια συγκεκριμένη θερμοκρασία για να επιτευχθεί η τρηματώδης απόχρωση

Με υψηλότερες τιμές ρολόγια στα 5.000 δολάρια μπορεί να αποφέρει:

 • Περισσότερες υφές στο διάπλατο - σκεφτείτε λεπτομέρειες και μορφοποιημένα αριθμητικά στοιχεία όπως αυτά που βρίσκονται στη συλλογή Masterines της Longines
 • Κεραμικά στεφάνια για αντοχή σε γρατσουνιές σε αντίθεση με ανοξείδωτο χάλυβα

Κόστος Branding & Reputation

McSpedden κάνει ένα καλό σημείο όταν λέει ότι αυτό που πραγματικά πληρώνετε για σήμερα σε ένα ρολόι είναι ένα κομμάτι της τέχνης στον καρπό.

"Δεν είναι τυχαίο ότι τα αναγνωρισμένα εμπορικά σήματα κοστίζουν περισσότερο επειδή τα εμπορικά σήματα μπορούν να χρεώνουν περισσότερα γι 'αυτά. Αυτό που πληρώνουμε είναι η αξία να έχει αυτή την ευχαρίστηση κάτι ωραίο να κοιτάξει κανείς. "

"Η τρέχουσα επιχειρηματική δραστηριότητα ρολογιών είναι μια κερδοφόρα επιχείρηση και αν είστε ένα πολύτιμο εμπορικό σήμα, θα μπορείτε να χρεώνετε περισσότερα για αυτήν".

Παρόλο που αυτό ίσως ισχύει για ορισμένους ποδοσφαιριστές υψηλού επιπέδου, πρέπει να τηρηθούν ορισμένα πρότυπα για να γλιστρήσουν τα $ 5.000.

Αυτό μπορεί να έρθει με τη μορφή συναρμολόγησης με το χέρι και μηχανουργική κατεργασία με το χέρι. Πέρα από το σημάδι των 5.000 δολαρίων είναι όπου η γραμμή μεταξύ της δεξιοτεχνίας και της φήμης του εμπορικού σήματος μπορεί να θολώσει. Τα εμπορικά σήματα μπορούν να χρεώνουν περισσότερα για τα ρολόγια, αλλά η διαφορά ποιότητας μεταξύ ενός τεμαχίου αξίας 5.000 $ δεν είναι τόσο προφανής από την πρώτη ματιά.

"Μερικές φορές δεν υπάρχουν προφανείς διαφορές στα υλικά ή στην κίνηση", προσθέτει ο McSpedden.

"Εκτός από το υψηλό τέλος, δεν μπορείτε να πείτε τη διαφορά από το τέλος της κίνησης. Αν δεν το κοιτάτε από το πίσω μέρος του ρολογιού, αυτό δεν είναι κάτι που θα χρειαστεί να πληρώσετε ».

Ρολόγια και από τα δύο στρατόπεδα

Εάν έχετε φτάσει μέχρι τώρα, θα πρέπει να έχετε μια ιδέα για το τι θέλετε σε ένα ρολόι και πόσο είστε πρόθυμοι να βγείτε έξω.

Δεν είναι τυχαίο ότι μερικά από τα καλύτερα ρολόγια αξίας γύρω από το σήμα των $ 500 είναι επίσης αυτά που παράγονται σε μεγάλες ποσότητες.

Σκεφτείτε μάρκες όπως:

 • Seiko
 • Tissot
 • Movado
 • Alpina
 • Oris

Στο τμήμα των $ 5.000 μπορείτε να περιμένετε να δείτε ρολόγια όπως:

 • Baume & Mercier
 • Tudor
 • Όνομα
 • TAG Heuer
 • Mont-Blanc
 • Bremont
 • Bell & Ross

Ενδιαφέροντα Άρθρα

Ο Ryan Gosling σας δείχνει τον σωστό δρόμο για τις μπότες εργασίας στο βράχο στο κοινό

Πώς να φοράτε μια ακίδα Lapel και πού να τα αγοράσετε

Η Mercedes-Benz αποκάλυψε το φρένο λήψης CLA

Η εξωφρενική μόδα του Jared Leto συνεχίζει να αποπροσανατολίζει την ανθρωπότητα