Όντας Sad είναι πραγματικά καλός για εσάς, οι ψυχολόγοι τώρα υπολογίζουν

Anonim

Ακριβώς όταν σκέφτηκα ότι υπήρχε κάτι με το λάθος μου για να καθίσω στην άκρη του κρεβατιού μου και να κοιτάω κεκαλαία στη θολερότητα της κρεβατοκάμαράς μου 20 λεπτά στην καθημερινή. αποδεικνύεται ότι είμαι όλοι καλά!

Αυτό είναι σωστό, κυρίες και κύριοι, τώρα μπορεί να φωνάξετε με χαρά, επειδή η θλίψη είναι επίσημα το κλειδί της ευτυχίας. Ναι, διαβάζετε αυτό το δικαίωμα. Η πηγή της απίθανης σωτηρίας μας; Ρομαντικοί ποιητές και Γερμανοί επιστήμονες. Συν ένα υγιές κούτσουρο του Brock Bastian, ενός αυστραλιανού ψυχολόγου και συγγραφέα του βιβλίου του 2018, Η άλλη πλευρά της ευτυχίας: Αγκαλιάζοντας μια πιο άβολη προσέγγιση στη ζωή .

Πριν φτάσουμε στα δεδομένα, ας απορρίψουμε μερικούς μύθους. Πρώτα απ 'όλα, ως μετρητής διαισθητικός όσο ακούγεται, έχει νόημα ότι το να είσαι λυπηρό είναι βασικό συστατικό μιας ευτυχισμένης ζωής. Σκεφτείτε το: οι πιο συντριπτικές πτυχές της κατάθλιψης είναι η απάθεια και ο λήθαργος. Αλλά όταν είστε λυπημένοι δεν είστε αδιάφοροι με κάτι: είστε αναστατωμένοι ή τρελοί για αυτό. Επειδή σας ενδιαφέρει. Και αυτό είναι ένα καλό σημάδι ενός διανοητικά υγιούς ατόμου, επειδή υπάρχουν πολλά πράγματα στη ζωή που θα σας κάνουν να λυπηθείτε. Είναι όταν σταματάς να πεις ότι κάτι δεν πάει καλά.

αυτό που αποκαλείτε μια νευρική καταστροφή που ονομάζω oops, κατά λάθος είδε τα πράγματα όπως είναι

- τόσο θλιβερό σήμερα (@sosadtoday) 25 Ιουνίου 2018


Έτσι, θα μπορούσε να μάθει να αγκαλιάζει "να είναι λυπημένος", να θεραπεύσει τα αυξανόμενα ποσοστά κατάθλιψης στον κόσμο; Σύμφωνα με τον Brock Bastian, το στίγμα γύρω από τα αρνητικά συναισθήματα είναι στην πραγματικότητα μια από τις αιτίες της κατάθλιψης. Εάν οι άνθρωποι μπορούσαν να δουν τις περιόδους της μελαγχολίας ως αναπόφευκτες πλευρές στις στιγμές χαράς τους - και να αναγνωρίσουν ότι αυτή η αλληλεπίδραση ως ουσιαστικό μέρος ενός καλώς ζωντανού ρυθμού ζωής της κατάθλιψης (σε εκείνους χωρίς χημικές ανισορροπίες στο παιχνίδι) θα έπρεπε μείωση.

Αυτός είναι ο λόγος που ο Keats έφτασε στο "Ode on Melancholy". Οι Ρομαντικοί πίστευαν ότι οι φευγαλέες στιγμές έκστασης που όλοι βιώνουμε στο pokies / στην ερωτική μας ζωή / επτά τεκίλα κάτω σε μια νυχτερινή λέσχη, "Dwell (s) με ομορφιά-ομορφιά που πρέπει να πεθάνει. "Γιατί" η Fancy δεν μπορεί να εξαπατήσει τόσο καλά όπως είναι γνωστό να κάνει ". Με άλλα λόγια: όλοι μας αρέσει να πιστεύουμε ότι είναι δυνατόν - ακόμη και υποχρεωτικό - ότι εάν κάνουμε καλές« επιλογές ζωής »θα είμαστε σε θέση να διατηρήσουμε ευτυχία.

Οι κλινικοί ψυχολόγοι συμφωνούν τώρα ότι αυτό είναι ψευδές. Πράγματι, το κλειδί για τη μεγιστοποίηση της ευτυχίας σας είναι να δεχτείτε ότι ανεξάρτητα από το πόσο "καλό είστε στη ζωή", δεν πρόκειται να είστε ευτυχισμένοι 24/7 και αυτό το αίσθημα λυπηρό δεν σημαίνει (αναγκαστικά) ότι αποτυγχάνετε στη ζωή . Απλώς σημαίνει ότι είσαι άνθρωπος.

Μικρή ομιλία απαιτεί 100% περισσότερη ενέργεια από την κατασκευή

- τόσο λυπηρό σήμερα (@sosadtoday) 15 Αυγούστου 2018


Οι άνθρωποι είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν κλινική κατάθλιψη σε κοινωνίες που το καταλαβαίνουν. Όπως αναφέρθηκε από τον Quartz, "Στην Κίνα και την Ιαπωνία, τόσο τα αρνητικά όσο και τα θετικά συναισθήματα θεωρούνται ουσιαστικό κομμάτι της ζωής. Η θλίψη δεν αποτελεί εμπόδιο για να βιώσει θετικά συναισθήματα και - αντίθετα με τη Δυτική κοινωνία - δεν υπάρχει μια συνεχής πίεση για να χαρούμε ».

"Ένα άτομο που ζει σε μια δυτική χώρα είναι τέσσερις έως 10 φορές πιο πιθανό να εμφανίσει κλινική κατάθλιψη ή άγχος σε μια ζωή από ένα άτομο που ζει σε έναν ανατολικό πολιτισμό".

Ο τρόπος με τον οποίο αυτή η κοινωνική προσδοκία να επιδιώξει την ευτυχία επηρεάζει τους ανθρώπους δοκιμάστηκε πέρυσι από τον ψυχολόγο Brock Bastian. Μοιράστηκε 116 φοιτητές σε τρεις ομάδες για να εκτελέσει ένα αδύνατο έργο αναγραμματισμού. Η πρώτη ομάδα είχε πει να αναμένει αποτυχία. Η δεύτερη ομάδα δεν ήταν, και ολοκλήρωσε τη δοκιμασία σε ένα "ευτυχισμένο δωμάτιο" με κινητήριες αφίσες και χαρούμενες σημειώσεις Post-it. Στην τρίτη ομάδα δόθηκε ένα ουδέτερο δωμάτιο.

"Στον ίδιο τον ναό της Delight, / το Veil'd Melancholy έχει το ιερό του σόβρα" (Keats, Ode on Melancholy)

Όπως δήλωσε ο Quartz, "Μετά την ολοκλήρωση της εργασίας, όλοι οι συμμετέχοντες έκαναν μια δοκιμή ανησυχίας που μέτρησε τις απαντήσεις τους στην αποτυχία του αναγγραφικού έργου και συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο που αποσκοπούσε στο να αξιολογήσει εάν οι κοινωνικές προσδοκίες ευτυχώς επηρέασαν τον τρόπο με τον οποίο επεξεργάστηκαν τα αρνητικά συναισθήματα. Πήραν επίσης μια δοκιμή για τη συναισθηματική τους κατάσταση εκείνη τη στιγμή. "

Μετά από αυτό, ο Bastian βρήκε ότι οι μαθητές στην "ευτυχισμένη αίθουσα" ανησυχούσαν πολύ περισσότερο για την αποτυχία τους από τους ανθρώπους των άλλων δύο δωματίων. "Η ιδέα είναι ότι όταν οι άνθρωποι βρεθούν σε ένα περιβάλλον όπου η ευτυχία είναι πολύτιμη, δημιουργεί μια αίσθηση πίεσης που πρέπει να αισθάνονται έτσι", δήλωσε ο Bastian στην Quartz . Στη συνέχεια, όταν βιώνουν την αποτυχία, «εξευτελίζουν για το γιατί δεν αισθάνονται τον τρόπο που σκέφτονται ότι πρέπει να αισθάνονται», επιδεινώνοντας περαιτέρω την κατάσταση του νου τους.

Ένα άλλο πλεονέκτημα της αγκαλιάς της θλίψης είναι ότι οι επώδυνες στιγμές μας ενσταλάζουν με χαρακτηριστικά που μας κάνουν πιο ευτυχισμένους μακροπρόθεσμα. Είναι κατά τη διάρκεια των αντιθέσεων που συνδέουμε πιο στενά με τους ανθρώπους, και επίσης όπου χτίζουμε την αντοχή μας, δήλωσε ο Bastian Quartz .

η ζωή είναι μια σκύλα και τότε νομίζετε ότι ίσως θα είναι εντάξει για ένα δευτερόλεπτο και τότε είναι και πάλι μια σκύλα

- τόσο θλιβερό σήμερα (@sosadtoday) στις 8 Αυγούστου 2018


Ταυτόχρονα, προειδοποίησε τους ανθρώπους να μην κάνουν τα ευρήματά τους κυριολεκτικά. "Το θέμα δεν είναι ότι πρέπει να προσπαθήσουμε να είναι πιο θλιβερό στη ζωή. Είναι ότι όταν προσπαθούμε να αποφύγουμε τη θλίψη, να το δούμε ως πρόβλημα και να αγωνιζόμαστε για ατελείωτη ευτυχία, δεν είμαστε στην πραγματικότητα πολύ χαρούμενοι και, ως εκ τούτου, δεν μπορεί να απολαύσει τα οφέλη της αληθινής ευτυχίας. "Βασικά: είναι καλύτερο να επιδιώκετε" καλά προσαρμοσμένο "από ευτυχισμένο.

Ενδιαφέροντα Άρθρα

Αλεξάνδρα Αμπρόσιο Για την Αλέπα Από την Αλεξάνδρα

Υπεάρξε την Κομψή Κοσμήτορα

Kate Upton για το περιοδικό 'The MEN'

Πορτοφόλι Brands που αφήνουν τον κόσμο να ξέρει ότι είστε flush & Lovin 'ζωή